Agenda

Meer lezen
Belpop Bonanza Kempen Theatershow © onbekendBelpop Bonanza Kempen Theatershow © onbekend

Belpop Bonanza Kempen Theatershow

Belpop Bonanza, dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit alias DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek. Samen maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. Want Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. En dus gaat Belpop Bonanza ditmaal regionaal. Belpop Bonanza Kempen wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van welja… de Kempen.

CC 't Schaliken, Grote markt 35Grote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Jeron_Dewulf © EllieVdBJeron_Dewulf © EllieVdB

Jeron Dewulf - Er was eens ... Jeron Dewulf

In Er was eens … Jeron Dewulf toetst Jeron de harde realiteit aan het parallelle universum van de sprookjes. Je lacht met wolven, prinsessen en opgegeten grootmoeders en heel misschien eindigt de avond wel met En ze leefden nog lang en gelukkig. Jeron Dewulf is acteur, improvisator, comedian en bekend van de populaire tv-reeksen Foute vrienden en Advocaat van de duivel.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Circus Barones © Circus BaronesCircus Barones © Circus Barones

Circus Barones ' The Greatest Show'

Circus Barones brengt je een volledig nieuw gevarieerd top-programma met acrobaten uit Hongarije, Moldavië, Oostenrijk en Ecuador. Uiteraard zijn ook de dieren terug van de partij met o.a.

multifunctioneel terreinHerenthoutseweg 2200 Herentals
Meer lezen
Kyoko_Scholiers © Nick_HannesKyoko_Scholiers © Nick_Hannes

Kyoko Scholiers - Boy

De tienjarige Boy zit in de klas als de politie hem plots komt halen. Hij weet niet waarom. Hij weet alleen dat hij niet meer naar huis mag, omdat hij in een ‘verontrustende situatie’ woont. Dat is het startschot voor een juridische, medische en emotionele rollercoaster. Kyoko Scholiers verbeeldt een actueel thema in een eigenzinnige voorstelling met een ijzersterke cast van zes acteurs. De soundscape wordt live gebracht door het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en het HERMESensemble.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Els_de_Schepper © Els_de_SchepperEls_de_Schepper © Els_de_Schepper

Els de Schepper - Els ziet ze vliegen

De nieuwste show van Els de Schepper wordt een turbulente vlucht uit de realiteit. Zij voert je mee in een wereld vol ontroering, glimlachjes en schaterbuien. Je komt binnen in een fictieve luchthaven waar je op een bijzondere manier incheckt. Kom binnen in de wonderlijke wereld van EDS Airlines. Els ziet ze vliegen is ondertussen de vijftiende show van Els de Schepper. Zij blijft de onbetwiste grande dame van het Vlaamse cabaret.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Gaz. © TheaterspektakelGaz. © Theaterspektakel

Gaz. Pleidooi van een gedoemde moeder (drama)

De moeder van een gedode terrorist neemt het woord. Zij vertelt het leven van haar zoon. Zonder hem te vergoelijken of zichzelf te sparen, bouwt zij zich om tot de spiegel van een hele samenleving. ‘Had mijn zoon zijn daden gepleegd in oorlogstijd, en in het uniform van ons leger? Hij had een monument gekregen.' Deze eerste theatermonoloog van Tom Lanoye werd geschreven in opdracht, ter herdenking van de eerste gasaanval tijdens WOI, maar verwijst brandend actueel naar de moorddadige waanzin van de terroristen van vandaag.

Campus FrancescoNonnenstraat 2200 Herentals
Meer lezen
De_kleine_prins_ © Fred_DebrockDe_kleine_prins_ © Fred_Debrock

Theater Malpertuis - De kleine prins

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apenbroodboom. De kleine prins is een klassieker die je, zoals elk goed sprookje, aan steeds nieuwe generaties kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Steven_Solo © Steven_SoloSteven_Solo © Steven_Solo

Steven Solo - Pong! Jr.

Steven Solo - alias Steven Ribus - is naast drummer en percussionist ook een krak in het tafeltennis. Hij laat je het avontuur beleven van een mysterieus pingpongballetje. Het onzichtbare balletje neemt je mee en laat je kennismaken met percussie-instrumenten, zoals de xylofoon, bongo's, het drumstel en zelfs elektronisch slagwerk. Zet je schrap voor deze knotsgekke voorstelling: een theatraal, muzikaal en virtuoos percussiespektakel.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Robrecht_Vanden_Thoren © Robrecht_Vanden_ThorenRobrecht_Vanden_Thoren © Robrecht_Vanden_Thoren

Robrecht Vanden Thoren - Achteraf niet komen huilen

Robrecht is er een tijdje uit geweest. Een kind, pampers, slapeloze nachten, een stukgelopen huwelijk. Vooral dat laatste heeft erin gehakt, maar eindelijk heeft hij er weer zin in. Hij trekt weer op date, maar plots ziet hij al zijn fouten glashelder. Was hij niet beter gewoon thuisgebleven? Tijdens deze voorstelling kom je het fijne ervan te weten. Robrecht Vanden Thoren ken je uit de tv-series Tom & Harry, Code 37, Quiz me Quick, Wat als, … en uit de film Hasta la vista.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Cast en crew van WIJN © Foe de TejatreCast en crew van WIJN © Foe de Tejatre

WIJN

“WIJN” is een wrange komedie die schuurt en scheurt en het publiek flink bij de lurven neemt. Er wordt niet alleen gul gelachen tijdens de jaarlijkse, exclusieve wijnavond onder vrienden, maar ook ontroerd. Met een paar glazen champagne en wijn achter de kiezen, durven de gemoederen wel eens hoog oplopen en kan gezegd waarover altijd gezwegen wordt. Van bittere tannines tot fluwelen afdronk, in „WIJN” komen de geneugten van de drank en de bittere grillen van het leven bij elkaar, uiteraard doorspekt met fijnzinnige humor. Foe de Tejatre brengt een Belgische première met o.a.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Cie_Cecilia_Marinus © Kristof_KimpeCie_Cecilia_Marinus © Kristof_Kimpe

Cie Cecilia - Marinus

Voor Marinus duiken acteur Sebastien Dewaele en muzikant Peter Bultink in de zo goed als vergeten geschiedenis van de zeerovers in Oostende. Het theaterstuk is gebaseerd op de roman Flamand des vagues van Jan Van Dorp. Het is een historisch correcte weergave van het Oostendse kapersleven in de zeventiende en achttiende eeuw. Het Kanaal en de Noordzee waren het strijdtoneel van ‘mannen met baarden’ en Oostende was een kosmopolitische vrijhaven.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Miss_Wifi © Kurt_Van_der_ElsMiss_Wifi © Kurt_Van_der_Els

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Miss Wifi / Ensemble Leporello (vanaf 5 jaar)

Het is open dag in het laboratorium van Miss Wifi. Zij is directrice in een instituut waar wetenschappelijke experimenten worden uitgevoerd. Miss Wifi heeft het plan opgevat om als eerste vrouw naar de maan te reizen. Daarom experimenteren zij en haar assistent Koebrev er op los. Wanneer blijkt dat Miss Wifi kleurenblind is, komt het hele maanproject op de helling te staan. Maar Koebrev heeft een oplossing bedacht ...

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals