Zandpand

Starterscentrum voor beginnende ondernemers

Het Zandpand (Zandstraat 25) is een vernieuwende conceptwinkel waar startende ondernemers hun producten en concepten kunnen uitproberen, als opstap naar een vaste winkel in Herentals.

De eerste vier starters tekenden een overeenkomst voor drie maanden, met de mogelijkheid om dit twee keer te verlengen. De starters zijn Catty Vergult (pimpen van meubels), Marie Pierre Govaerts (breiwerk), Yasmin Klockaerts (kleding) en Michel Rastiau (professionele drones).

Het stadsbestuur huurt het handelspand. Hierdoor betalen de starters geen huur, maar slechts een maandelijkse gebruiksvergoeding. Als blijkt dat hun concept aanslaat, kunnen ze een eigen handelszaak opstarten, uiteraard bij voorkeur in de Herentalse winkelstraten. Ook daar zal het stadsbestuur, in samenwerking met Unizo, de nodige ondersteuning bieden. Als starters doorstromen een vast winkelconcept, komt er plaats vrij in het Zandpand. Dus ook voor het najaar zoekt de stad nog ondernemers die hun concept willen uittesten. 

Het Zandpand is open van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 10 tot 18 uur. Iedereen is welkom.

Zandpand maakt deel uit van het project Straat in het Vizier en is mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van Provincie Antwerpen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.