Vrijetijdspas

De Vrijetijdspas is een kaart waarmee u goedkoper kunt deelnemen aan allerlei cultuur-, sport-, jeugd-, vormings- en andere vrijetijdsactiviteiten die de stad organiseert. Een voorstelling in cultuurcentrum ’t Schaliken, een sportkamp, activiteiten van de jeugddienst, inschrijven bij de muziek- of kunstacademie: het wordt allemaal goedkoper met de Vrijetijdspas.

Voor wie?

De Vrijetijdspas is er voor inwoners van Herentals. Kinderen vanaf zes jaar krijgen een eigen Vrijetijdspas. Kinderen jonger dan zes kunnen via de Vrijetijdspas van hun ouders deelnemen aan activiteiten. De Vrijetijdspas is een jaar geldig en ziet er zo uit

Wat brengt u mee?

Als u een Vrijetijdspas voor de eerste maal aanvraagt, of wanneer uw gezinssituatie veranderd is in het afgelopen jaar, dan hebt u één van de volgende documenten nodig:

  • attest van verhoogde tegemoetkoming (dit kunt u krijgen bij uw ziekenfonds)
  • attest van collectieve schuldenregeling (dit kunt u krijgen bij het OCMW of bij uw advocaat)

Procedure

  • Vraag uw Vrijetijdspas online aan. Bij een gunstige beslissing ontvangt u uw Vrijetijdspas binnen de veertien dagen.
  • U kunt een Vrijetijdspas ook aanvragen bij de dienst sport, jeugd en internationale samenwerking (Markgravenstraat 107), het stadsloket (Augustijnenlaan 30), De Dorpel (Boerenkrijglaan 16), dienstencentrum Convent2 (Augustijnenlaan 26/1) en de sociale dienst van het OCMW (Nederrij 133/b).

Kostprijs

Een Vrijetijdspas is gratis.