Verkeersregels proefopstelling met ANPR-camera's Wuytsbergen-Ekelen

Bereikbaarheid van uw woning

Tijdens de 2 proefopstellingen blijven uiteraard alle woningen steeds bereikbaar.

Bij de tweede proefopstelling met de verkeersfilter kunt u de volgende route nemen met de wagen :

  • Met de wagen zijn De Zaatweg, Peerdsbosstraat, De Roest, Vuilvoort, Ijzergieterijstraat, Spoorwegstraat, Moserstraat, Bakendonk en Wuytsbergen van nr. 2 t.e.m. 136 en van nr. 1 t.e.m. 191 te bereiken via De Zaatweg.
  • De Beukelaer-Pareinlaan, Montezumalaan, Langegeer, Ekelstraat, Turfkuilen, Laarberg, Vogelzang, Lenteheide, Goorkens, Fierland, Schonendonk, Klapvekens, Ekelenberg, Kleine Ekelstraat en Wuytsbergen van nr. 146 t.e.m. 200 en van nr. 231 t.e.m. 269 bereikt u via De Beukelaer-Pareinlaan.

Verkeersveiligheid

Voor voetgangers en fietsers veranderen de trajecten niet. Door het verdwijnen van het sluipverkeer wordt het wel veiliger om je in de wijk Wuytsbergen te verplaatsen.

Ook in de Zaatweg pakken we de verkeersveiligheid aan

Daar verdwijnen een achttal parkeerplaatsen vooraan in de straat. Zo zijn auto’s en fietsers zichtbaarder voor elkaar en kunnen ze elkaar gemakkelijker kruisen. Het college nam deze beslissingen om het fietsen in Herentals aantrekkelijker te maken voor iedereen. De parkeerplaatsen verdwijnen permanent en komen dus niet meer terug. In de buurt zijn er voldoende alternatieve parkeerplaatsen voor de auto.

Aanbevolen route voor doorgaand verkeer

Om de neveneffecten van de proefopstelling buiten de wijk ook aan te pakken en zo het sluipverkeer niet te verplaatsen leiden we het doorgaand verkeer via signalisatie langs de hoofdwegen in de stad.