Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Impact coronavirus (COVID-19) op verenigingen

De hele samenleving voelt de impact van het coronavirus (COVID-19). Zo ervaren ook de Herentalse verenigingen ongetwijfeld de gevolgen van het virus en de noodzakelijke maatregelen die moeten genomen worden. Het stadsbestuur is hier erg bezorgd over en wil deze impact in kaart brengen. Daarnaast merken we op dat verschillende verenigingen creatief aan de slag gingen om hun leden toch een vorm van werking aan te bieden of inkomsten te vergaren. Door deze vragenlijst in te vullen, helpt u het stadsbestuur de impact en de gevolgen in te schatten, maar helpt u ook verenigingen die op zoek zijn naar oplossingen.

Update: specifieke ondersteuning voor verenigingen

Het stadsbestuur besloot om verenigingen in moeilijkheden een ondersteuning op maat te geven. Hiervoor baseert het stadsbestuur zich in eerste plaats op de gegevens van deze bevraging. Hiervoor kunt u nog tot ten laatste 12 juli 2020 onderstaande vragenlijst invullen . Als u de bevraging al invulde maar nog extra informatie wil toevoegen, kunt u dat via een mail naar subsidies_vrijetijd@herentals.be.

Geef duidelijk aan welke de financiële impact van corona was op uw vereniging. Gebruik hiervoor de formulieren die u kan vinden bij de vragen of de jaarrekening (van vorig werkjaar) van uw vereniging. 

Vervolgens biedt het stadsbestuur extra ondersteuning voor jeugdkampen en de organisatie van COVID-19-proof activiteiten. Meer informatie over de extra ondersteuning vindt u op de specifieke webpagina's. Het stadsbestuur verdubbelt uitzonderlijk de werkingssubsidie van de erkende Herentalse verenigingen in 2020. Dit gebeurt in het najaar, na de verwerking van de aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op de webpagina van de werkingssubsidie.