Vacature voor projectmedewerker verbinding

We zoeken een projectmedewerker die samen met ons de strijd aanbindt tegen polarisatie, zin heeft voor innovatie en participatie, social media skills en een hart voor jongeren heeft!

Neteland is een dynamische regio. Vijf ambitieuze gemeenten slaan binnen het samenwerkingsverband de handen in elkaar omtrent heel wat thema’s, waaronder vrije tijd, ruimte, welzijn, integrale veiligheid, drughulpverlening, overkoepelend jeugdbeleid, … In deze uitdagende tijden, hebben we speciale aandacht voor jongeren en gaan we de strijd aan met het brandend actuele thema ‘online polarisering’.

Wij zijn op zoek naar een dynamische projectmedewerker met een nieuwsgierige natuur, die samen met collega’s binnen de hele regio zijn/haar stempel wilt drukken op dit thema.

Samen met jongeren ga je een participatief traject aan en onderzoek je onderliggende redenen van (online) polarisatie. Je gaat on- en offline aan de slag met jongeren om hen weerbaarder te maken in het online landschap. Je zet in op innovatieve methodieken zoals nudging om duurzame gedragsveranderingen tot stand te brengen.

Je probeert influencers vanuit de regio te betrekken als positieve rolmodellen. Met jouw ondersteuning en die van deze rolmodellen worden de jongeren die je betrekt zelf influencers die kunnen zorgen voor een positieve evolutie en beeldvorming in onze regio.

De verdere weg van dit project? Dat bepaal jij samen met je doelgroep. Door op zoek te gaan naar noden en deze om te zetten in concrete acties, schrijf je zelf mee aan het vervolg van dit verhaal. Op die manier verduurzaam je dit project, verbreed je de doelgroep die je bereikt en maak jij deel uit van de oplossing voor een maatschappelijk probleem.

Dit alles doe je uiteraard niet alleen. Je maakt deel uit van een breed netwerk aan hulpverleners en medewerkers vanuit de regio. Je wordt uitgenodigd binnen bestaande overlegstructuren en brengt het netwerk samen rond relevante thema’s. Je betrekt relevante partners waar nodig. Je vindt aansluiting bij verschillende projecten van het team gelijke kansen en preventie en wordt daar warm onthaald en ondersteund.

Aanwervingsvoorwaarden
Heb jij een bachelordiploma in het studiegebied sociale gezondheidswetenschappen of sociaal-agogisch werk? Overtuig ons dan in jouw brief en cv dat jij de geknipte persoon bent voor de job.  

Wij bieden

  • Een plek in een warm en enthousiast team binnen de dienst gelijke kansen en preventie van de stad Herentals en een breed netwerk aan helpende handen in Neteland
  • Een voltijds contract van bepaalde duur (30/06/2022) met grote kans op verlenging
  • Een concurrentiële wedde (weddeniveau B)
  • Maaltijdcheques van 8 euro
  • Fietsvergoeding of volledige terugbetaling abonnement openbaar vervoer
  • Glijdende uren

Aan deze functie is de weddeschaal B1-B3 verbonden. De geïndexeerde bruto maandwedde in niveau B1 bedraagt minimum 2.509,94 euro. Wil je hier graag meer informatie over, laat dan je loon berekenen door onze personeelsdienst. Stel je vraag op 014 28 50 50 of personeelsdienst@herentals.be.

Voor inhoudelijke vragen over de functie, neem je contact op met sectormanager Bart Van Ballaer, 014-28 50 50 of bart.van.ballaer@herentals.be.

Wil je onmiddellijk solliciteren? Zeker doen!
Stuur je kandidatuur naar info@herentals.be ter attentie van het college van burgemeester en schepenen, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals uiterlijk op 1 augustus 2021. Jouw kandidatuur bevat een kopie van het gevraagde diploma en een duidelijk en uitgebreid CV.  De selectiegesprekken zijn gepland op 4 augustus 2021.