Vacature voor diensthoofd cultuur en toerisme

Heb jij een visie op cultuur, een beeld op de toekomst van toerisme voor Herentals en veel passie voor beiden? Dan word jij misschien de spilfiguur die cultuur en toerisme in Herentals op de kaart zet en onze stad een leidende rol laat spelen. Het nieuwe diensthoofd weeft het web tussen team, werkveld en bestuur en heeft 4 rollen:

 1. leidinggevende: je ondersteunt je team en laat het schitteren, je brengt en houdt hen samen, en je wilt je rol echt opnemen
 2. beleidsvoorbereider: je kunt zowel cultuur als toerisme behartigen, twee thema’s die met elkaar verbonden zijn, maar ook hun eigenheid hebben
 3. administratieve duizendpoot: de job heeft natuurlijk een hoge funfactor, maar je moet ook weg kunnen met de echt uitdagende administratieve kant: gebouwenbeheer, procedures, budgetten beheren, voorstellingen boeken, collegebeslissingen opmaken
 4. gesprekspartner: je moet onze beleidsstrategie kunnen vertalen aan partners en het werkveld. Je moet hun noden op een diplomatische manier aan het beleid overbrengen. Goed kunnen spreken, onderhandelen, luisteren,… allemaal belangrijke eigenschappen.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je hebt een manager om op terug te vallen, partners in het werkveld, een goed team en fijne collega’s.

Aanwervingsvoorwaarden

Je hebt een diploma dat toegang geeft tot het niveau A of voldoende ervaring om op masterniveau te denken en werken. In het laatste geval ben je bereid een capaciteitsproef af te leggen.

Wij bieden

 • een voltijdse functie in contractueel verband
 • een inspirerende en afwisselende job en de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de culturele en toeristische visie van stad Herentals
 • een mensgerichte organisatie
 • een goede werk-privébalans
 • maaltijdcheques van 8 euro
 • hospitalisatieverzekering
 • mobiliteitsvergoeding (fiets / openbaar vervoer)

Aan deze functie is de weddeschaal A1a-A3a verbonden. De geïndexeerde bruto jaarwedde in niveau A1a bedraagt minimum 37.295,7 euro.

Wil je meer informatie over je loon? Stel je vraag op 014-28 50 50 of personeelsdienst@herentals.be.

Wil je meer informatie over de job, het team, onze organisatie? Neem contact op met sectormanager Nick Verhoeven, op het nummer 0476-53 36 11 of via nick.verhoeven@herentals.be. Hij beantwoordt graag je vragen, dus twijfel niet om met hem contact te nemen.

Wil je onmiddellijk solliciteren? Zeker doen! Bezorg je brief en cv uiterlijk op 24 mei 2021 aan info@herentals.be ter attentie van College van burgemeester en schepenen, Administratief centrum, Augustijnenlaan 30 in Herentals. De selectieproef is gepland op 3 juni ’s avonds.