Vacature voor creatieve medewerker bibliotheek

niveau C, voltijds, vast contract

Ben jij een enthousiaste boekenwurm, die gepassioneerd is door jeugdliteratuur? Heb jij bovendien creatieve ideeën over hoe kinderen, jongeren en scholen ook warm te maken voor literatuur? Dan zijn onze bibliothecaris en onze collega’s van de bibliotheek op zoek naar jou!

Functiebeschrijving

De bibliotheek van de toekomst is er één waar ontmoeting en beleving centraal staan en dat dus ook voor onze jongste bezoekers. Het is dan ook een belangrijke doelstelling om onze kinderen en jongeren enthousiast te maken voor lezen en hen te laten kennismaken met de bib.  Gelukkig staan we er als Stad Herentals niet alleen voor! Samen met alle scholen van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk zetten we een scholenwerking op en werken we actief aan leesbevordering. En net voor die scholenwerking zijn we op zoek naar een enthousiaste, creatieve en hands-on medewerker.  

Wat we van jou verwachten?

Dat jij de trekker en de verbinder bent in de samenwerking met de scholen. Het doel is dat de scholen jou kennen en kunnen aanspreken met al hun vragen over leesbevordering en de bibliotheek. En komen er klassen op bezoek in de bib, dan leid jij ze rond.

Daarnaast ben jij het meesterbrein achter en de uitvoerder van onze jaarplanning rond leesbevordering. Hierbij rekenen we op jouw creativiteit om leuke leesactiviteiten uit te werken, spannende opdrachten te bedenken, educatief materiaal te maken enz., vanzelfsprekend op maat van onze kinderen en jongeren en binnen de grenzen van het uitvoerbare (maar we houden wel van out of the box denken!). Natuurlijk kan je ook altijd beroep doen op de bibliothecaris, je collega’s binnen de bibliotheek en de collega’s van Bibliotheek Neteland (het samenwerkingsverband tussen alle bibliotheken van Herentals, Olen, Vorselaar, Herenthout en Grobbendonk) als je even zonder inspiratie zit.

Naast de scholenwerking word je ook ingeschakeld aan het onthaal en help je onze klanten aan de balie of via de telefoon verder. Je zit in een beurtrol met al je collega’s. Het is wel belangrijk dat je ook ’s avonds en in het weekend kan werken, want dan is onze bibliotheek natuurlijk ook open.

Aanwervingsvoorwaarden

  • Je beschikt over een diploma van de middelbare school.  
  • Je neemt deel aan het examen met een presentatieoefening en een interview. Op vrijdag 12 maart 2021 ontvang je een thuisopdracht die op zondag 14 maart 2021 moet ingeleverd worden. De presentatie en het interview vindt plaats op maandag 22 of dinsdag 23 maart 2021.

Wij bieden

  • Een heel afwisselende job waar jij écht het verschil kan maken in een mensgerichte organisatie
  • Een goede werk-privé balans
  • Maaltijdcheques
  • Hospitalisatieverzekering
  • Mobiliteitsvergoeding (fiets / openbaar vervoer)

 Aan de functie van administratief is de weddeschaal C1-C3 verbonden. De geïndexeerde bruto maandwedde in niveau C1 bedraagt minimum 1.965,88 euro. Wil je hier graag meer informatie over, laat dan zeker je loon berekenen door onze personeelsdienst. Stel je vraag op 014 28 50 50 of personeelsdienst@herentals.be. Zij helpen je met plezier verder.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de job, het team, onze organisatie en onze ambities, dan kan je contact opnemen met Anja Geuns, via e-mail anja.geuns@herentals.be. Anja is onze bibliothecaris en de leidinggevende van de administratieve medewerker bibliotheek scholenwerking. Zij beantwoordt graag je vragen, dus twijfel niet om met haar contact te nemen.

Wil je onmiddellijk solliciteren?

Zeker doen! Bezorg je brief en cv uiterlijk op 9 maart 2021 op het e-mailadres info@herentals.be ter attentie van: College van burgemeester en schepenen, Administratief centrum, Augustijnenlaan 30 in Herentals