Vacature expert integrale veiligheid

niveau B, voltijds, contract onbepaalde duur + werfreserve van 2 jaar

Vacature in samenwerking met Neteland

Neteland is een samenwerkingsverband van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar. Deze vijf gemeentes werken samen rond vrije tijd, omgeving, welzijn & zorg, strategie & organisatie en ook integrale veiligheid. De partnergemeentes willen het veiligheidsgevoel bij de inwoners van de politiezone Neteland verhogen en werven hiervoor samen een expert integrale veiligheid aan.

Jouw opdracht

Je coördineert de volledige veiligheidsketen van preventie tot handhaving in de politiezone Neteland. Je werkt zelfstandig in de vijf gemeentes, samen met andere gelijkaardige functies. Je adviseert en begeleidt de partnergemeentes bij alles wat te maken heeft met de openbare orde, de publieke veiligheid (niet-politionele veiligheid) en de volksgezondheid. Je ondersteunt de burgemeesters van Neteland en de voorzitter van het politiecollege bij beleidsmatige veiligheidskwesties. Je werkt nauw samen met maatschappelijk werkers, outreachende jeugdwerkers, straathoekwerkers, de preventie-expert en gemeenschapswachten van stad Herentals, wijkagenten en sociaal assistenten van de politie, het parket en actoren uit het maatschappelijk middenveld (o.a. scholen, CAW…)

Jouw profiel

 • je bent een sterke organisator en coördinator die zelfstandig kan en wil werken
 • je hebt technische kennis over integrale veiligheid (criminologie,…)
 • je bent een krak in onderhandelen, netwerken en samenwerken
 • je kunt een visie vormen over integrale veiligheid
 • je bent een geboren communicator, zowel schriftelijk als mondeling
 • je hebt een rijbewijs B en hebt er geen probleem mee dat je veel op de baan bent
 • je kan vlot werken met de Office-pakketten
 • je hebt kennis van de werking van de overheid, de disciplines betrokken bij rampenplanning en maatschappelijke en technologische evoluties

Voorwaarden

 • je hebt minimaal een bachelor-diploma en je vertoont een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van deze functie. Dit wordt getoetst aan de hand van een uittreksel uit het strafregister.

Wij bieden je

 • voltijds contract onbepaalde duur
 • maaltijdcheques van 8 euro, glijdende werkuren, gunstige verlofregeling, hospitalisatieverzekering, eindejaarspremie, fietsvergoeding of volledige terugbetaling van je abonnement openbaar vervoer
 • concurrentiële weddeschaal in B-niveau: de minimale geïndexeerde bruto maandwedde in B1 is 2.560,11 euro. Wil je een simulatie op maat? Bel of mail de dienst personeel en organisatie: 014-28 50 50 of personeelsdienst@herentals.be
 • heb je relevante beroepservaring in de privé-sector of als ondernemer, dan kunnen wij tot 8 jaar valideren.

Interesse?

Je vindt een uitgebreide infobundel over de functie op https://regioneteland.be/vacatures

Bezorg je sollicitatiebrief, cv, een kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister uiterlijk op 26 november 2021 via mail aan info@herentals.be aan college van burgemeester en schepenen of via brief, Administratief Centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals.

Als je geselecteerd wordt, krijg je op 2 december een thuisopdracht die je uiterlijk op zondag 12 december om 24.00 uur per mail indient.  In de tweede helft van december word je uitgenodigd voor een mondelinge selectieproef waar je de opdracht aan de jury kunt toelichten. De meest geschikte kandidaten die voor de mondelinge proef slagen, worden uitgenodigd voor een assessment.

Vragen over de functie?

Peter Van de Perre, jurist stad Herentals, 014-28 50 50, peter.van.de.perre@herentals.be