Agenda

Meer lezen
de schoolkinderen van het 6e leerjaar aan het monument 23 sept 2020 © --de schoolkinderen van het 6e leerjaar aan het monument 23 sept 2020 © --

Herdenking '77 jaar bevrijding van Herentals'

De vaderlandslievende vereniging 'Brigade Piron - Nete en Aa' herdenkt samen met de schoolkinderen van Wonderwijs de bevrijding van Herentals, nu 77 jaar geleden, op het binnenplein van het Besloten Hof (Nonnenstraat 12 te Herentals). Aan het monument van de gesneuvelde weeskinderen brengen zij hun boodschap van 'Nooit meer oorlog' en nemen zij het peterschap ervan voor een jaar op zich. Iedereen is welkom vanaf 14:00 uur voor deze ingetogen herdenking met muzikale omlijsting, kransneerlegging en vlaggengroet.

Besloten HofNonnenstraat 12 2200 Herentals
Meer lezen
Openingsfeest © SchalikenOpeningsfeest © Schaliken

Openingsfeest cc 't Schaliken

Elena Peeters presenteert het openingsfeest van cc ’t Schaliken. Elena is dit cultureel seizoen de ambassadeur van ’t Schaliken. Op het programma staat straattheater met Sitting Duck, Compagnie Krak en Compagnie Des Quatre Saisons en circustheater Yanimo. Voor de muziek zorgen Mr. Sousa and The Barracudas en Serendipity Sound System. Er is animatie met Het Pretpakket van Theater FroeFroe, een kinderkapsalon, grime en een ballonplooier. De toegang is gratis. Men kan ook genieten van een toeristische wandeling met een lekkere picknick onderweg.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals

Familehappening - activiteiten met een strikje (100 jaar Gezinsbond !)

Het wordt gezellig in het stadspark op zaterdag 2 oktober. We trakteren op iets lekkers en leuke activiteiten, met een feestelijk strikje. Ontmoeting, animatie, spelletjes, workshop, wandelgroep... Iedereen welkom, jong en oud, leden en niet-leden. Meer details over het feestprogramma krijg je via onze website en facebookpagina.

KoetshuisStadspark 2200 Herentals
Meer lezen
Modeweekend © Handelshart HerentalsModeweekend © Handelshart Herentals

Modeweekend

-

Het weekend van 2 en 3 oktober klopt het hart van Herentals voor mode. Op 5 catwalks in de Zandstraat en Bovenrij tonen Herentalse kledingwinkels, accessoire- en schoenwinkels hun nieuwe collectie. In dit modeweekend zetten alle winkels in het centrum de deur open, ook op zondag. Hoogtepunt is het defilé van Celine Van Ouytsel en Femke Herygers. Het belooft een gezellige tweedaagse met duizenden euro's aan cadeaus in de prijzenpot. De Herentalse handelaars zetten opnieuw de traditie verder dat alle winkels in Herentals hun deuren openzetten tijdens het eerste weekend van oktober.

Stadscentrum HerentalsGrote Markt en omgeving 1 2200 Herentals

Oldie40

-

Oldieavond ten voordele van pater Kristiaan

Zaal 't HofGrote Markt 41 2200 Herentals

Kunstendag voor Kinderen - Workshops

PROGRAMMA Amadeo Kollectif – Fujinn: spelen, communiceren, creëren en componeren op 9 grote geluidssculpturen (vanaf 9 jaar, of jonger met begeleiding) Academie voor beeldende kunst - Experimenteren: marmeren met inkt op papier (vanaf 5 jaar) Academie voor muziek, woord en dans - Boem tsjak do re pssshhht iiieeet Muzikaal experimenteren met Amy Merrill en Hilke Bauweraerts om 14 uur (10-14 jaar) en om 16 uur (6-9 jarigen) Biblab: proefjes uit bibliotheekboeken en introductie verfilmd verhaal De ongelooflijk bijzondere boekeneter. Goele Neyens - Kleurenproef met scheerschuim (4-8 jaar)

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals