Zuidpool - Long Day’s Journey into Night

Wat gebeurt er met ons als we elkaar niet meer kunnen of willen verstaan? Wat zetten we op het spel als we stoppen met luisteren?

Dit aangrijpende autobiografische meesterwerk van de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Eugene O’Neill beschrijft één dag uit het leven van het toxische gezin Tyrone. De vader is een verbitterd, alcoholverslindend acteur aan het einde van zijn carrière. De moeder is een labiele vrouw met een morfineverslaving, de oudste zoon een gefnuikt acteur en de jongste zoon een hoogsensitief dichter met een longaandoening.

In messcherpe dialogen probeert elk van hen vat te krijgen op de teleurstellingen in zichzelf en de ander. Met een minimum aan actie dropt O’Neill een clusterbom van woorden die zowel willen verwonden als verzoenen. Het is een schreeuw om liefde van mensen die niet met, maar ook niet zonder elkaar kunnen leven.

In een verregaande adaptatie en met een uitzonderlijke internationale troep acteurs, die elk in een andere taal spreken, drijft Long Day’s Journey into Night op taal, monumentaal minimalisme en ijzersterke acteerprestaties.

De cast bestaat uit onder andere Tijmen Govaerts, die in de één-reeksen Twee zomers en 1985 speelde en de hoofdrol in de Streamz-serie De kraak vertolkte. Ook Sofie Decleir staat op het podium en zij is bekend van de één-reeksen Lost Luggage en De twaalf.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Cultuurcentrum 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Date
Organisatie
Cc 't Schaliken
Thema
Theatervoorstelling
Prijs
€17,00,-
 

Basistarief: €17,00,-
Vriendenpas: €14,00,-
UITpas Kansentarief: €3,40,-

Contact
Adres
Cc 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals