Kathleen Boel - Dat opent deuren

Tentoonstelling
Deurgrepen in keramiek en email zijn een typisch Belgisch fenomeen uit de periode 1950-1970. Antropoloog Kathleen Boel bracht de geschiedenis van deze deurgrepen in kaart. Ze fotografeerde meer dan 3.000 deurgrepen uit het hele land. Een kleine 300 bevinden zich in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Kathleen interviewde keramisten, verkopers en bewoners en verzamelde zo tientallen grote en kleine verhalen waarvan je tijdens deze tentoonstelling kan genieten.

Wandelingen
Je kan je ook inschrijven voor een wandeling langs enkele bijzondere deurgrepen die onze stad rijk is. Onderweg krijg je meer informatie over het project en is er ruimte voor vragen en een gezellige babbel. De wandelingen vinden plaats op zondag 5 maart en zondag 19 maart 2022. Je vertrekt om 10.30 uur aan de ingang van de exporuimte bij Moktamee. We voorzien een parcours dat buggy- en rolstoelvriendelijk is.

De wandeling kost 2 euro per deelnemer. Heb je recht op het kansentarief Uitpas, dan betaal je 0,40 euro. Inschrijven voor de wandeling is verplicht (klik hier.)

Vernissage
Vrijdag 3 maart 2023 om 20 uur in Moktamee - Francesco Campus, Bovenrij 30 in Herentals.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
MoktameeBovenrij 30 2200 Herentals
Date
-
Organisatie
cc 't Schaliken
Thema
Tentoonstelling
Prijs
Gratis
 

Basistarief: €0,00,-

Contact
Adres
cc 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
E-mailadres
cultuurcentrum@herentals.be
Telefoonnummer