Frascati Symphonic - De vier jaargetijden revisited

De vier jaargetijden van Antonio Vivaldi is ontegensprekelijk een van de bekendste werken uit de klassieke muziek. Het werk blijft ook vandaag uiterst geliefd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verschillende hedendaagse componisten zich er nog altijd door laten inspireren. Frascati Symphonic brengt zowel de minimalistische interpretatie van Max Richter als het Four Seasons of Buenos Aires, gecomponeerd door Astor Piazzolla.

Frascati Symphonic zorgt met dit concert voor een gloednieuwe beleving. Door camera’s en artificiële intelligentie wordt de emotionele beleving van het publiek in kaart gebracht. Dirigent Kris Stroobants gaat hiermee live aan de slag. Het in elkaar overvloeien van de verschillende seizoenen wordt vervolgens gestuurd door de overheersende emoties.

Melancholie past bij de winter terwijl de opzwepende tonen van de lente het hart sneller doen slaan. Brengt de hoogzomer vreugde en rust, dan tovert een verhoogde spanning de woelige, winderige herfst. Wordt het een lange zomer en een korte, krachtige winter of net omgekeerd? Net zoals het onmogelijk is om het weer te voorspellen, wordt iedere voorstelling een unieke, interactieve performance.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Date
Organisatie
Cc 't Schaliken
Genres
Klassieke muziek
Thema
Concert
Prijs
€18,00,-
 

Basistarief: €18,00,-
vriendenpas: €15,00,-
Kansentarief UITpas: €3,60,-

Contact
Adres
Cc 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals