Boke Hertals - Oscar Beerten & Mikko Malmivaara (VERPLAATST)

Dit concert wordt verplaatst van dinsdag 4 april naar dinsdag 28 maart 2023. Raske Drenge wordt vervangen door Oscar Beerten en Mikko Malmivaara. Oscar is de helft van het duo Raske Drenge en zal met Mikko deels het programma van Raske Drenge spelen, aangevuld met nieuwe composities met Mikko Malmivaara.

Na intussen zeven jaar muzikale studies in Zweden en Noorwegen, zette Oscar Beerten uit Herentals in 2020 koers naar Finland. Daar volgt hij momenteel een 'Master of Global Music' aan de Sibelius Academy in Helsinki. Doorheen de vele jaren in het hoge noorden heeft Oscar zich laten onderdompelen in talrijke Scandinavische en noordelijke regionale muziekstijlen. Zijn composities brengen daarom ook een breed scala aan Scandinavische folk met een innovatieve interpretatie.

Met zowel muziek van Raske Drenge als nieuwe composities laat Oscar zich begeleiden door Mikko Malmivaara uit Finland, eveneens student aan de Sibelius Academy. Malmivaara is bekend met zijn powerkwartet Polenta dat vorige zomer nog schitterde op het Viljandi Folk Festival in Estland. Hij weet traditie en vernieuwing te combineren met overweldigend gitaarspel.

De kunst van één-op-één dialoog is wat Oscar drijft in zijn navigatie in folk- en traditionele muziek. In Finland vindt hij de juiste kompanen om deze nieuwe impressies te delen en te brengen op een podium voor een breed publiek.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Date
Organisatie
Cc 't Schaliken
Thema
Concert
Prijs
Gratis
 

Basistarief: €0,00,-

Contact
Adres
Cc 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Telefoonnummer