Arsenaal en Het Kwartier - Een of andere Rus

Een of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Deze man stierf enkele jaren geleden. Hij was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een schrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. Nu is hij oppositieleider in Rusland.

In Een of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Radovan Karadžić. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal. Dit gaat over zijn vlucht van de Sovjet-Unie naar het Westen, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Freek Mariën verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst. Voor Een of andere Rus regisseert hij een sterke cast: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel, Joris Van den Brande en Lien Wildemeersch. Samen zetten ze een leven op het podium, een leven dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.

Freek Mariën is schrijver en regisseur van Het Kwartier en won de Taalunie Toneelschrijfprijs in 2015 en de Kaas & Kappesprijs in 2020.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Cultuurcentrum 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Date
Organisatie
Cc 't Schaliken
Thema
Theatervoorstelling
Prijs
€18,00,-
 

Basistarief: €18,00,-
Vriendenpas: €15,00,-
UITpas Kansentarief: €3,60,-

Contact
Adres
Cc 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals