Alon Sariel en Oxalys Ensemble - Metamorfosi

De Israëlische luitist en mandolinespeler Alon Sariel en Oxalys verklanken barok- en renaissancemuziek voor 21ste-eeuwse oren. In samenwerking met Alon Sariel confronteert kamermuziekensemble Oxalys originele werken uit de barok met hun modernere composities.

Een aantal twintigste-eeuwse componisten zoals Igor Stravinsky en Ottorino Respighi verdiepten zich in oude compositietechnieken. Stravinsky schreef met Pulcinella het eerste volledige neoclassicistisch werk. De Belgische vioolvirtuoos Eugène Ysaÿe deed ook zijn duit in het zakje met het openingsdeel van zijn tweede vioolsonate, opgedragen aan de Franse violist Jacques Thibaud. Hierin vind je veelvuldige verwijzingen naar de prelude van Bachs derde vioolpartita.

Alon Sariel
Door zijn veelgeprezen renaissance- en barokopnames wordt Alon Sariel door velen beschouwd als een specialist in oude muziek. Zijn album Telemandolin werd in 2018 bekroond met een Opus Klassik.

In zijn concertprogramma's biedt Alon Sariel het publiek een grote verscheidenheid aan muzikale ervaringen via luit, barokgitaar, oud en andere tokkelinstrumenten. De mandoline, die al eeuwen meegaat en zijn plaats heeft gevonden in de meest uiteenlopende stijlen en culturen, neemt een speciale plaats in zijn hart in.

Programma
Klik hier.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Sint-CatharinakerkBegijnenstraat 19 2200 Herentals
Date
Organisatie
Cc 't Schaliken
Genres
Klassieke muziek
Thema
Concert
Prijs
€18,00,-
 

Basistarief: €18,00,-
Vriendenpas: €15,00,-
Kansentarief Uitpas: €3,60,-

Leeftijd
-
Contact
Adres
Cc 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Telefoonnummer