Shop in Thals op 6 en 7 april

Op zaterdag 6 en zondag 7 april trappen de handelaars van het stadscentrum het zomerseizoen op gang met een nieuwe editie van Shop in Thals. Met vijf catwalks verandert de Zandstraat in één grote modeshow. Op de Grote Markt staan foodtrucks, extra terrassen en springkastelen. Op zondagnamiddag zijn de winkels open van 13 tot 17.30 uur en vindt het historische Spel van de Roetaert plaats. Vanaf 14 uur is er een kinderdisco en om 15 uur start het konijnenvangen.

Aangepaste verkeerssituatie

  • Van zaterdag 6 april om 11 uur tot zondag 7 april om 19 uur is de Zandstraat autovrij. De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft behouden. Het eenrichtingsverkeer in de Wasserijstraat wordt opgeheven.
  • Op de zuidkant van de Grote Markt (tussen Kerkstraat en Koppelandstraat) geldt er een parkeerverbod van zaterdag 6 april om 11 uur tot zondag 7 april om 19 uur. Op zondag 7 april, van 8 tot 19 uur, is er enkel plaatselijk verkeer toegestaan. Het Lantaarnpad en de Kloosterstraat blijven bereikbaar.
  • Op de noordkant van de Grote Markt (tussen Koppelandstraat en Hofkwartier) is er geen verkeer mogelijk op zondag 7 april, tussen 8 en 19 uur. Er geldt ook een parkeerverbod. In de Koppelandstraat wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven tussen de Grote Markt en de Nonnenstraat.