Stationsbuurt - fase 2

Tijdens de werkzaamheden is er elke woensdag een werfvergadering van het stadsbestuur en de aannemer. Na elke werfvergadering plaatst de stad een korte update op deze webpagina. Klik op de onderstaande balk voor een overzicht. 

Herwaardering stationsbuurt

De stad werkt aan de herwaardering van de straten in de buurt van het station. De eerste en de tweede fase zijn achter de rug.

  • Fase 1: heraanleg van de Nieuwstraat, de Vaartstraat en Blijdenberg
  • Fase 2: heraanleg van de Collegestraat, de Goudbloemstraat, de Kapucijnenstraat en de Sint-Magdalenastraat. 

In de derde fase laat de stad ook de Schoolstraat en de Stationsstraat heraanleggen.

Nieuwe verkeersregeling in de stationsbuurt

Vanaf 7 juli 2016

  • Het eenrichtingsverkeer in de Kapucijnenstraat wordt omgedraaid. De nieuwe rijrichting gaat van Blijdenberg naar Nieuwstraat. 
  • Ook de Sint-Antoniusstraat wordt een eenrichtingsstraat. Het verkeer rijdt van de Stationsstraat naar de Sint-Magdalenastraat.
  • In de Sint-Magdalenastraat blijft het eenrichtingsverkeer van Blijdenberg naar Vaartstraat behouden. 
  • In de Vaartstraat, tussen Nieuwstraat en Blijdenberg, wordt het eenrichtingsverkeer omgedraaid. Het verkeer kan vanuit de Nieuwstraat naar de Belgiëlaan rijden. 
  • Op de Blijdenberg kan het verkeer van de Belgiëlaan naar de Nieuwstraat en verder naar de Kapucijnenstraat rijden.

Vanaf 9 december 2016

  • Het eenrichtingsverkeer in de Schoolstraat (tussen Lierseweg en Bolwerkstraat) wordt omgedraaid. Verkeer kan vanaf dan enkel nog van de Bolwerkstraat in de richting van de Lierseweg rijden.

De stationsbuurt blijft een blauwe zone. U moet er dus parkeren met een parkeerschijf of een bewonerskaart. Dit geldt ook op de buurtparkeerterreinen in de Schoolstraat en in de Sint-Magdalenastraat.

 
 

Nieuwe verkeersregeling aan Colruyt

Na de weg- en rioleringswerkzaamheden in de Goudbloemstraat voert de stad een nieuw verkeersreglement in aan het parkeerterrein aan de Colruyt. Er komt een eenrichtingssysteem zodat voertuigen in een lus op en rond het parkeerterrein rijden.
 

Bewonersvergadering

Op 18 januari 2016 organiseerden de stad, het studiebureau en de aannemer een bewonersvergadering voor de bewoners van de Goudbloemstraat en de Collegestraat.