Herentals rekruteert

Benieuwd wat wij jou aanbieden?

 

Werkzekerheid bij een betrouwbare werkgever

Werken bij een lokaal bestuur geeft je werkzekerheid1. Een stadsbestuur en een OCMW leveren immers essentiële dienstverlening. Stad en OCMW hebben samen ruim 800 medewerkers in meer dan 30 diensten. Wij maken deel uit van het samenwerkingsverband Neteland. Samen met Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar werken wij rond vrije tijd, omgeving, strategie & organisatie, integrale veiligheid en ook welzijn & zorg.

Lokaal werken

Dicht bij huis werken, heeft veel voordelen. Je kunt je werk gemakkelijker combineren met je gezinsleven en je vrije tijd. Daarom kiezen veel mensen ook bewust voor lokale vacatures.

Herentals ligt in het centrum van de Kempen en is zeer goed bereikbaar met trein, bus, fiets en auto. Kom je met de (elektrische) fiets of te voet naar het werk, dan betalen wij jou een vergoeding van 0,25 euro per km. Woon je iets verder weg en kom je met de bus of trein, dan wordt je abonnement of vervoersbewijs terugbetaald. Zo stimuleren wij onze medewerkers om niet met de wagen naar het werk te komen en dragen wij samen bij tot een betere mobiliteit en gezondere leefomgeving.

Mooi evenwicht tussen werk, gezin en vrije tijd

Stad Herentals heeft een gunstige verlofregeling. Een voltijdse werknemer heeft maximaal 32 betaalde vakantiedagen voor een volledig dienstjaar2. Vanaf 10 jaar anciënniteit krijg je bijkomende verlofdagen en je krijgt bij ons ook minstens 11 betaalde feestdagen2.

Heel wat van onze functies hebben een soepele arbeidstijdregeling met glijdende werkuren én mogelijkheid voor thuiswerk. Thuiswerken gebeurt altijd in overleg met je diensthoofd en collega’s. Je krijgt hiervoor het nodige materiaal zoals laptop, klavier, headset.

Je kan bij stad en OCMW Herentals tijdens je loopbaan voldoende tijd nemen voor jezelf, je gezin en je familie. De dienst personeel en organisatie kan je informatie geven over de voorwaarden voor onderbreking van je loopbaan (014-28 50 50 of personeelsdienst@herentals.be )

Concurrentiële wedde

Lokale openbare besturen zijn gebonden aan de loonbarema’s die de hogere overheid oplegt. Toch kunnen wij kandidaten uit de privésector of met zelfstandige ervaring een wedde op maat aanbieden in sommige functies. Ervaring bij een ander openbaar bestuur neem je sowieso mee en we volgen de VDAB-lijst van knelpuntberoepen.

Bij elke vacature wordt het weddeniveau vermeld en de minimale geïndexeerde bruto maandwedde voor een voltijdse medewerker. Ben je benieuwd hoeveel je effectief zult verdienen? Laat je wedde berekenen, dan weet je precies waar je aan toe bent (014-28 50 50 of personeelsdienst@herentals.be).

Extralegale en andere voordelen

 • je krijgt per gewerkte dag een maaltijdcheque van 8 euro
 • je krijgt jaarlijks 100 euro ecocheques3 en maximaal 40 euro geschenkencheques3
 • je krijgt een eindejaarstoelage en vakantiegeld
 • je krijgt een smartphone en/of laptop als je functie dit vereist
 • je kan maandelijks een haard- en standplaatsvergoeding krijgen als aanvulling op je salaris als je voldoet aan bepaalde voorwaarden
 • je kan gratis aansluiten bij onze collectieve hospitalisatieverzekering als je 11 maanden in dienst bent
 • je bouwt bij ons een tweede pensioenpijler op
 • je kan vanaf 2023 kiezen voor fietslease.

Doorgroeien en persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling en graag werken, zijn in onze organisatie heel belangrijke principes. We zetten daarom maximaal in op coaching en een aanpak op maat van elke medewerker en elk team.  Kiezen voor een job bij stad Herentals betekent overigens niet dat je je hele carrière hetzelfde moet doen. Je kan en mag bij ons je hele loopbaan lang bijleren. Je hebt ook de gelegenheid om door te schuiven naar een andere functie en om door te groeien naar een hogere functie.

Sporten na het werk en andere leuke activiteiten

Stad en OCMW Herentals hechten veel belang aan gezondheid en welzijn op het werk. Dat  koppelen wij aan veel bewegen en samen toffe activiteiten doen:

 • in de loop van januari vieren we tijdens de receptie het nieuwe jaar, we huldigen onze jubilarissen en gepensioneerde collega’s
 • op verloren maandag kan je op het werk genieten van een worstenbrood of appelbol
 • elk jaar word je uitgenodigd voor onze legendarische frietendag
 • in de maand juni genieten we samen een halve dag van sport of cultuur
 • je mag elk jaar met je team een activiteit organiseren voor nog meer teamspirit
 • een enthousiaste groep collega’s organiseert regelmatig sportieve en andere activiteiten waar je samen met je collega's aan kunt deelnemen.

Ben je overtuigd?

Dien je kandidatuur in voor een vacature die bij jou past of solliciteer spontaan via personeelsdienst@herentals.be. Je mag je brief met cv ook bezorgen aan dienst personeel en organisatie, Augustijnenlaan 30 in Herentals. Heb je nog vragen? Neem dan contact met onze dienst personeel en organisatie of met het diensthoofd dat bij de vacature staat vermeld.

Recente vacatures vind je altijd op: www.herentals.be/vacatures  én op onze sociale media

 

Is een functie tijdelijk? Dan vermelden wij dat duidelijk in de vacature.
2 Het aantal jaarlijkse vakantiedagen en feestdagen kan afwijken voor diensten uit de zorgsector.
3 De ecocheques en geschenkencheques worden toegekend op basis van je indiensttredingsdatum en je prestatiebreuk (voltijds – deeltijds)