Woord

Voordracht

Hou je van mooie woorden, grappige verhalen, ontroerende zinnen of pittige teksten, dan ben je in de cursus voordracht meer dan welkom. Hier leer je op een boeiende manier vertellen. Intonatie, stemgebruik, mimiek, timing en het juiste gevoel helpen je om woorden tot leven te brengen en een wereld van verbeelding en emotie op te roepen. Je gaat op zoek wat tekst met jou doet en vooral wat jij met tekst kan doen voor een publiek.
 
Met je persoonlijke verbeelding en je creatieve fantasie komen tot geloofwaardig spelen, dat is één van de doelstellingen van de cursus toneel. Maar ook het samenspel met anderen is noodzakelijk om een situatie op te bouwen met dramatische spanning.
Je leert je verplaatsen in de psyche van een ander, je gaat op zoek naar je personage, en je geeft je rol vorm door gebruik te maken van je lichaam, mimiek en stem. Een boeiende zoektocht van improvisaties tot volwaardige fragmenten uit theaterstukken.

Welsprekendheid 

In de cursus welsprekendheid leer je je zo helder mogelijk uitdrukken.

  • Hoe formuleer je best datgene wat je eigenlijk wilt zeggen?
  • Hoe belangrijk is de vorm daarbij ?
  • Via improvisaties, presentaties en tal van spreekoefeningen ga je samen met de leerkracht op zoek naar jouw persoonlijke manier van spreken.