Kunstenaars gezocht

Het OCMW heeft in de voorbije jaren 3 grote bouwprojecten gerealiseerd met subsidies van het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden. De regelgeving van VIPA stelt dat de bouwheer een percentage van de totale bouwkost moet spenderen aan een geïntegreerd kunstwerk. De 3 bouwprojecten zijn: het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Anna aan de Vorselaarsebaan, het nieuwe dienstencentrum op de site Sancta Maria en de CADO (= collectieve autonome dagopvang) in een vleugel van het oude woonzorgcentrum Sint-Anna.

Oproep voor kunstenaars

Het OCMW heeft een overheidsopdracht uitgeschreven voor de creatie van drie kunstwerken en doet een oproep aan kunstenaars om tegen uiterlijk vrijdag 28 september 2018 een voorstel in te dienen. Een jury selecteert per kunstwerk 3 kandidaten die midden oktober worden uitgenodigd voor een toelichting. De geselecteerden krijgen 30 dagen om hun voorstel verder uit te werken indien nodig. Voor dit ontwerp krijgen zij een vergoeding.

Begin december 2018 wordt de opdracht toegewezen. Het OCMW wil de drie kunstwerken eind november 2019 inhuldigen.

Bent u geïnteresseerd?

Alle info staat in het lastenboek dat u hieronder kunt downloaden. U mag uw kandidatuur stellen voor één of meerdere kunstwerken.

U moet de offerte per post bezorgen aan: OCMW Herentals de heer Kris Hermans, Augustijnenlaan 30 in Herentals. Let er op dat u alle bijlagen invult.