Elektriciteit en gas: betaal niet te veel

Kies de voordeligste leverancier gas of elektriciteit

Je kunt vrij kiezen bij welke leverancier je gas of elektriciteit aankoopt.  De V-test helpt je om de verschillende aardgas- en elektriciteitsleveranciers te vergelijken.

  • neem je laatste eindafrekening bij de hand
  • surf naar www.vreg.be/doe-de-v-test of www.aanbieders.be
  • vul de gegevens in en je krijgt een overzicht van hoeveel je per jaar zou moeten betalen voor de verschillende aanbiedingen. Zo zie je meteen welke aanbieding voor jou de voordeligste is.
  • let ook op het bedrag van de jaarlijkse vergoeding en de manier waarop die kosten worden aangerekend. Wordt er bijvoorbeeld rekening mee gehouden dat je in de loop van het jaar klant wordt?

Heb je hulp nodig?  Ga dan naar de sociale dienst van het OCMW, naar ontmoetingsruimtes De Cirkel of De Dorpel.
Op 21 november 2018 komen de Energiesnoeiers naar dienstencentrum Convent2. Tussen 13 en 16 uur helpen ze je om het voordeligste energiecontract te zoeken. Als je dat wil, helpen ze je meteen overstappen. Breng je afrekeningsfactuur van gas en elektriciteit zeker mee!

Sociale tarieven

Er zijn sociale tarieven voor gas, elektriciteit en water.  Normaal gezien worden sociale tarieven automatisch toegepast, maar als je twijfelt, ga dan naar de sociale dienst van het OCMW voor meer uitleg.

Korting voor beschermde afnemers

Je bespaart een hoop geld met energiezuinige apparaten.  Wie "beschermde afnemer" is, kan 150 euro korting krijgen bij de aankoop van een energiezuinig apparaat.  Je krijgt ook korting bij de aankoop van een condensatieketel.  Vraag meer uitleg bij de sociale dienst van het OCMW.