Zes weekends hinder op E313

Vanaf 22 september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen. Per brug wordt er telkens twee weekends gewerkt. De hinder blijft beperkt tot het innemen van één rijstrook aan de werfzone. Enkel tijdens de werken aan de brug in Laakdal wordt ook de afrit Geel-Oost (nr. 24) afgesloten. Dan volgt het verkeer een omleiding.

De werken worden gespreid over zes weekends. De werken starten telkens op vrijdag om 20 uur en duren tot maandag 5 uur. Voor het eerste weekend van iedere brug vinden er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag (ook van 20 tot 5 uur) telkens voorbereidende werken plaats. Het verkeer moet dan over één rijstrook passeren.

  • Weekends van 22-23 en 29-30 september: werken aan brug E313 over Distelhof en Hoevereveld in Herentals. Het verkeer richting Antwerpen tijdt aan de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.
  •  Weekends van 6-7 en 12-13 oktober: werken aan brug E313 over Steenweg op Meerhout in Laakdal. Het verkeer richting Antwerpen rijdt aan de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens deze weekends is ook de afrit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer neemt iets verderop de afrit Geel-West (nr. 23) en rijdt via de Bell-Telephonelaan/Janssen-Pharmaceuticalaan/Amocolaan terug richting Laakdal.
  •  Weekends van 20-21 oktober en 10-11 november: werken aan brug E313 over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen rijdt aan de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Goed om weten

Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Weersgevoelig

Werken aan voegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en kan de planning nog gewijzigd worden. De meest recente informatie vindt u op www.wegenenverkeer.be/geel.