Wereldfilms in Herentals

Op zaterdag 9 december kunt u een vertoning van de film Lion bijwonen in cultuurcentrum ’t Schaliken. De film start om 20 uur. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig.

Lion vertelt het ongelooflijke maar waar gebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als vijfjarige komt hij door toeval terecht op een trein die hem meer dan duizend kilometer door India voert, steeds verder weg van zijn thuis. Na wekenlang overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Op zijn dertigste gaat Saroo op zoek naar de plek waar hij zovele jaren eerder zijn familie kwijtraakte.

De vertoning maakt deel uit van Ciné Horizon, een project van de provincie Antwerpen en MOOOV. Dit project geeft gemeenten de kans om films uit de hele wereld te vertonen aan hun inwoners. De stad en de derdewereldraad brengen dit jaar vier zulke films naar Herentals. Voor deze laatste film in de reeks krijgen ze de medewerking van de Wereldwinkel.

Lion