×

Week van de fair trade

Gepost op dinsdag 5 oktober 2021

Van 5 tot 15 oktober 2022

Stad Herentals is al sinds 2008 een FairTradeGemeente. Dat betekent dat we eerlijke producten promoten, waar boeren en producenten een eerlijke prijs voor krijgen. Fair trade niet alleen over voeding gaat, maar ook over kleding en eerlijk bankieren.

Ontdek onze ambassadeurs

Er zijn in Herentals vier fairtrade-ambassadeurs. Dat zijn bioboerderij De Kijfelaar, saffraanboerderij Belgische Saffraan, vzw TWERK en Hopper jeugdverblijf De Brink.

Kookworkshop

Op maandag 10 oktober is er een gratis fairtradekookworkshop met ingrediënten van onze ambassadeurs. Op het menu staat een gele curry met zoete aardappel, kikkererwten en rijst. Als dessert maken we heerlijke brownies. Wilt u mee koken, en nadien lekker eten? Schrijf u dan in voor maandag 3 oktober, via wereld@herentals.be of tel. 014-24 66 43. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt! De workshop vindt plaats in de leskeuken van de Spiegelfabriek (Lierseweg 132 A).

Win een (h)eerlijke fairtrade-prijs!

Laat van u horen! Wat kunnen we als stad doen om fair trade te promoten? Stuur uw tips voor maandag 17 oktober naar wereld@herentals.be en win een leuke fairtradeprijs!