Week van de Fair Trade

Gepost op dinsdag 5 oktober 2021

FairTradeGemeente zet sinds 2004 eerlijke handel op de kaart in de Vlaamse steden en gemeenten. De campagne draagt bij aan een waardig bestaan voor boeren en producenten wereldwijd, zowel de boeren dichtbij, als de boeren in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. We willen dat de voeding op ons bord en de producten die we gebruiken in goede werk- en milieuomstandigheden worden gemaakt. En dat de boeren en producenten daar een eerlijke prijs voor ontvangen. Dit engagement van de steden en gemeenten draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Dagelijks duurzame voeding op ons bord, gezond voor de mens en geteeld met respect voor mens en milieu? Steeds meer mensen willen dat. Maar als we in de winkel staan, weten we vaak niet waar te beginnen.

Daarom zet stad Herentals tijdens de week van de Fair Trade, van 6 tot 16 oktober, de perfecte drievuldigheid in de kijker met een filmpje: lokaal, bio en Fair Trade-producten. Ook onze vier Fair Trade-ambassadeurs spelen daarin een hoofdrol: Belgische Saffraan, VZW Twerk, Hopper-jeugdverblijf de Brink en bioboerderij de Kijfelaar.

Het filmpje is te bekijken op het youtube-kanaal van de stad: https://www.youtube.com/stadherentals