Week van de Duurzame Gemeente

Op 25 september viert de hele wereld de derde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Dat is een langetermijnagenda met zeventien doelstellingen die van de aarde een duurzamere plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG's) genoemd. 

Om deze verjaardag te vieren doet Herentals, samen met meer dan zestig andere Vlaamse steden en gemeenten, mee aan de allereerste Week van de Duurzame Gemeente.

Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het administratief centrum en zetten we onze eigen Duurzame Helden in de kijker. Deze helden zijn Herentalse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Zij worden de lokale gezichten van de zeventien mondiale doelstellingen.

Op zaterdag 22 september vanaf 19 uur kunt u komen speeddaten met onze duurzame helden in de pop-upbar Chapelle Impérial (Wolstraat 27). U kunt meedenken en suggesties doen over toekomstdoelen die de verschillende helden op tafel leggen. Verder kunt u gratis genieten van een onemanshow van Joeri Cortens, een zoogdierenexpert uit Herentals.

Week van de Duurzame Gemeente