Week van de bij: Bijenhelden breken uit!

Gepost op woensdag 26 mei 2021

De achtste editie van de Week van de Bij loopt van zondag 30 mei tot en met 6 juni.

Bijen vervullen een uiterst belangrijke rol als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Dankzij hen kunnen we genieten van kersen, appelen, paprika’s, courgettes en nog zoveel meer.

Dit bijzonder dier in de kijker zetten blijft nodig, want bijen hebben het steeds moeilijker om te overleven. Daarom roepen Dominique Persoons en Britt Van Marsenille, peter en meter van de Week van de Bij, iedereen op om samen te (blijven) zorgen voor onze bijen.

Durf een bijenheld te zijn!

Er is zoveel dat we kunnen doen, ook in de stad. Dit jaar staat de Week van de Bij in het teken van ontharding; slim omspringen met nieuwe verharding, teveel aan beton of asfalt opbreken, uw huis aankleden met een kleurrijke voortuin of geveltuin … Niet altijd een klein werk, wel een groot resultaat.

Wilt u tips om zelf aan de slag te gaan? Laat u inspireren op www.weekvandebij.be voor kleine en grote acties, of haal een exemplaar van De Bijenkrant in de bibliotheek of bij het stadsloket. In het najaar biedt de actie ‘Behaag onze Kempen’ van IOK ook bijvriendelijke bloembollen en planten aan, meer info: https://www.iok.be/compost-tuin/behaag-onze-kempen.

Wilt u weten wat de stad momenteel doet voor bijen? Neem een kijkje op https://www.herentals.be/dieren/bijen.

 

Wilt u andere mensen inspireren? Plaats uw foto’s op sociale media met  #weekvandebij en #herentals.