Voorbereidende onderhoudswerken aan spoorwegbrug Lier-Herentals

Op maandag 8 april starten de Vlaamse Waterweg nv en Infrabel met voorbereidende werken in de oostelijke spoorwegberm, vanaf het Albertkanaal tot aan Vossenberg. Deze werken omvatten het verwijderen van voornamelijk struikgewas en enkele bomen. Enerzijds gaat het om onderhoud, maar ook om veiligheidsredenen zodat bijvoorbeeld bovenleidingen niet beschadigd geraken. Anderzijds kunnen we daardoor nauwkeuriger het terrein onderzoeken en opmeten in functie van de eigenlijke infrastructuurwerken aan de nieuwe spoorwegbrug en spoorlijnen. 
 
Deze voorbereidende werken duren naar verwachting tot en met vrijdag 12 april. De aannemer werkt telkens vanaf de spoorwegberm. Afgezien van het gebruikelijke omgevingslawaai tijdens rooiwerken, blijft de hinder voor omwonenden beperkt. 
 
Nieuwe spoorwegbrug Lier-Herentals en spoorweg
De onderhoudswerken betekenen niet de bouw van de spoorwegbrug binnenkort start. De effectieve opstart is vermoedelijk voor 2021-2022. Vandaag verfijnen het projectteam en het stadsbestuur de voorontwerpen van de spoorwegbrug, de kruisingen met Wolfstee en de Lierseweg, en de ligging van de Beukelaer-Pareinlaan. 
 
Blijf op de hoogte
Schrijf u in op de digitale nieuwsbrief van de Vlaamse Waterweg nv via www.vlaamsewaterweg.be/blijf-op-de-hoogte-herentals. Op die manier ontvangt u het laatste nieuws over alle werken in Herentals meteen in uw mailbox.