×

Visie op de dorpen krijgt vorm in Morkhoven en Noorderwijk

Gepost op dinsdag 21 juni 2022

Het proces van de masterplannen voor de dorpen in Herentals bestaat uit verschillende fases. Eerst werden de beide gebieden ruimtelijk verkend. Welke kenmerken zijn typerend voor het gebied? Welke functies zijn er al voorhanden en welke ontbreken? Hoe is het gesteld met de voorzieningen en wie maakt er gebruik van deze voorzieningen?

Al deze vragen werden de voorbije maanden beantwoord en verwerkt in een visienota met concrete doelstellingen over wonen, openbare ruimte, economie, mobiliteit, gemeenschapsvoorzieningen en zorgverlening. Vanuit deze visie werken we nu verder en ontwerpen we verschillende gewenste toekomstscenario’s voor de dorpen. Om uiteindelijk tot een breed gedragen voorkeurscenario te komen, samen met de inwoners van de dorpen. In de loop van september organiseren we daarom voor een tweede maal dorpsateliers.

Dat voorkeurscenario wordt dan in een laatste fase dieper uitgewerkt in een masterplan. Als het masterplan er eenmaal ligt, stellen we een veranderingsagenda op, waarin er aandacht is voor de haalbaarheid en de realisatie van het scenario.