Vaccinatiecentrum Grobbendonk open tot half oktober, Tielen sluit na 8 september

Gepost op vrijdag 6 augustus 2021

De inwoners van de eerstelijnszone Middenkempen kunnen sinds midden februari voor hun vaccin terecht in Tielen (inwoners van Kasterlee, Lille en Olen) of Grobbendonk (inwoners van Herentals, Herenthout, Vorselaar en Grobbendonk). In Grobbendonk doet het militair kwartier dienst als vaccinatiecentrum, in Tielen is dat sportcentrum Tielenhei. Het vaccinatiecentrum in Tielen sluit na 8 september. Zo kunnen de sportverenigingen opnieuw gebruikmaken van de accommodatie. Het centrum in Grobbendonk blijft vermoedelijk open tot half oktober.

Op het moment van sluiting zal elke inwoner in Kasterlee, Lille en Olen boven de 12 jaar de kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren in Tielenhei. Enkel mensen die niet hebben gereageerd op hun oorspronkelijke uitnodiging – of mensen die hun afspraak hebben gemist – zullen nog geen vaccin gehad hebben. Wie na 18 augustus nog voor de eerste keer gevaccineerd moet worden, zal daarvoor in Grobbendonk terechtkunnen.

De medewerkers van het centrum in Tielen en Grobbendonk slaan de handen in elkaar om daar de laatste vaccins te kunnen zetten. Het centrum van Grobbendonk zal vermoedelijk openblijven tot half oktober.

93% kreeg al een eerste prik

In de eerstelijnszone Middenkempen heeft ondertussen 93 procent van de 18-plussers minstens één prik ontvangen, 83 procent is volledig gevaccineerd. Van de totale bevolking werd al meer dan 80 procent minstens één keer gevaccineerd.

De eerstelijnszone is goed op weg om de vooropgestelde vaccinatiegraad van 90 procent binnen elke te vaccineren leeftijdscategorie te behalen.