Vaccinatiecentra in Grobbendonk en Kasterlee

De vaccinatiecentra voor de Eerstelijnszone Middenkempen komen in Grobbendonk (Koolaardestraat 3) en in Kasterlee (sporthal Tielenhei, Prijstraat 68). In deze vaccinatiecentra wordt de volgende maanden de bevolking van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar gevaccineerd tegen het coronavirus. 

Waarom deze locaties?

  • De locaties liggen verspreid over de hele zone, zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben voldoende parkeerruimte. Zo hebben alle inwoners binnen de zone een vaccinatiecentrum op redelijke afstand. Voor kwetsbare mensen die niet vlot tot daar geraken, komen er oplossingen.
  • De zeven gemeenten bereiden zich nu volop voor op het inrichten van deze locaties. De vaccinatiecentra moeten klaar zijn tegen half februari, zodat er ten laatste begin maart gestart kan worden met vaccineren. 

Wanneer word ik gevaccineerd?

  • Eerst komen professionele zorgverleners aan de beurt, daarna de 65-plussers en de risicopatiënten. Dan volgt de volwassen bevolking.
  • Wanneer u aan de beurt bent, krijgt u een uitnodiging om u te laten vaccineren. Er staat ook in waar u zich kunt laten vaccineren en hoe u uw afspraak maakt.
  • U bent niet verplicht om u te laten vaccineren.

Groepsimmuniteit nastreven

Met de start van de vaccinaties zetten we een volgende stap om onze inwoners te beschermen tegen het coronavirus. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om deze pandemie achter ons te laten en terug te kunnen genieten van onze vrijheid en sociale contacten.

Door in te zetten op vaccinatie willen we groepsimmuniteit nastreven. Groepsimmuniteit wil zeggen dat een voldoende grote groep mensen weerstand heeft opgebouwd tegen het virus. Hierdoor kan het virus zich niet meer zo eenvoudig verspreiden.

Dat betekent echter niet dat alles onmiddellijk terug mogelijk is. Een versoepeling zal stap voor stap gebeuren. Iedereen kan niet op hetzelfde moment worden gevaccineerd. Zolang er nog veel mensen gevaccineerd moeten worden, blijft er een risico op nieuwe golven. De coronamaatregelen blijven dus nog altijd van kracht.