×

Stop nu met roken met het rookstopteam van AZ Herentals!

Gepost op woensdag 26 mei 2021

Wist u dat als u voor uw dertigste levensjaar stopt met roken, uw lichaam zich volledig kan herstellen? Maar ook op latere leeftijd heeft het stoppen altijd een voordeel! Zo daalt bijvoorbeeld de kans op een hartaanval na vijf jaar met de helft en is het risico op longkanker na tien jaar al gehalveerd! Binnen het AZ Herentals is er een rookstopteam werkzaam met drie tabakologen:

  1. U kunt bij dokter De Tollenaere (longarts - tabakoloog) terecht voor een longfunctie-onderzoek en een longfoto om te bekijken welk effect het roken heeft (gehad) op uw longen.
  2. Als u de beslissing neemt om een stoppoging te wagen, maar het lukt niet alleen, kunt u terecht bij Hannelore Briers (psycholoog-tabakoloog) voor een rookstopbegeleiding. Zij bespreekt samen met u uw rookgedrag en zoekt een manier om de kans op een geslaagde rookstop te vergroten. Er wordt gekeken welke hulpmiddelen er het beste bij u passen en hoe u om kan gaan met de zin in een sigaret.
  3. Daarnaast werkt ook Lise Boddaert (diëtiste - tabakoloog) in het rookstopteam. Zij begeleidt mensen die in een traject zitten voor obesitaschirurgie en in het kader daarvan moeten stoppen met roken.

U hebt recht op gedeeltelijke terugbetaling van rookstopbegeleiding (met een maximum van vier uur per jaar). U betaalt zelf het remgeld (7,5 euro per kwartier voor het normale tarief – 1 euro per kwartier voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming).

Denkt u eraan om te stoppen met roken? Twijfel dan niet en maak een afspraak. Samen verhogen we de kans dat het lukt! Een afspraak maken bij het rookstopteam van AZ Herentals kan via 014-24 61 60.