Startschot Bike2School

Gepost op dinsdag 14 september 2021

Op vrijdag 17 september, in de Week van de Mobiliteit, gaat het project Bike2School officieel van start. Vanaf die dag kunnen zo’n 1.700 leerlingen uit onze lagere scholen virtuele munten of bucks sparen door met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan.

Echte helden fietsen naar school

Bike2School stimuleert kinderen van de lagere school om met de fiets naar school te gaan. Elke keer dat een kind met de fiets naar school komt, krijgt het virtuele munten. De leerlingen kunnen de verzamelde bucks bij lokale handelaars en op de lokale kermis inruilen voor een beloning. Het project wil alle duurzame schoolverplaatsingen belonen.

Fietsbeleid in de gemeente

Fietsbeleid staat hoog op de agenda van de stad. Bike2School vormt een perfecte aanvulling op lokale projecten om schoolomgevingen veiliger te maken. Denk maar aan de deelname aan het Octopusplan, de inrichting van schoolstraten, de samenwerking met Route2School, de deelnames aan het Grote Voetgangersexamen en het Grote Fietsexamen …

Bike2School wil veertig procent meer duurzame schoolverplaatsingen in veertien Kempense gemeenten, met een jaarlijkse CO2-reductie van 972 ton. 84 lagere scholen nemen deel vanaf dit schooljaar. Het project wil veertienduizend lagereschoolkinderen bereiken. Dit project werd gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen - GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen.