Stadsbestuur neemt contact op met getroffen familieleden oud-strijders

Na de laatste hevige onweersbui van 23 juni is een groot deel van de zandgrond op de begraafplaats van Bosbergen weggespoeld. Hierdoor zijn een groot aantal graven van oud-strijders ernstig beschadigd. Het stadsbestuur is ondertussen volop bezig met het registreren van de getroffen graven, om zo de familieleden van de oud-strijders te kunnen aanschrijven. De familieleden ontvangen zeer binnenkort een persoonlijke brief met onder meer de vraag of ze wensen dat de stad mee naar een oplossing zoekt.

Ondertussen is de getroffen zone van de begraafplaats uit veiligheidsoverweging afgezet. Het stadsbestuur zal de schade aan de begraafplaats ook opgeven bij het Rampenfonds, zodat familieleden geleden schade mogelijk kunnen terugvorderen.

Wij leven mee met de getroffen families en doen het nodige om een snelle en goede oplossing te vinden voor deze moeilijke situatie.

Bent u familie van een oud-strijder die begraven is in Herentals? Dan kunt u de stad helpen door zelf uw contactgegevens door te geven.

Begraafplaats Herentals