Stad neemt maatregelen tegen wateroverlast

Herentals werd gisteren voor de derde keer op zeer korte termijn getroffen door overmatige regenval. Het stadsbestuur leeft mee met de slachtoffers van de wateroverlast en is op dit moment bezig om de meest ernstige noden op te lossen.
 
Tijdens het onweer van gisteren zijn er in de Markgravenstraat twee nieuwe verzakkingen in het wegdek ontstaan. Het stadsbestuur had eerder al besloten tot een volledige vernieuwing van de riolering en het wegdek van deze straat. Dit project wordt nu door de stad prioritair behandeld. In december 2015 besliste het stadsbestuur al om de heraanleg, die oorspronkelijk gepland was voor 2018-2019, te verschuiven naar 2016-2017. Het dossier wordt nu zo snel mogelijk technisch en juridisch in orde gemaakt. Ondertussen wordt een tonnagebeperking ingevoerd. Voertuigen van meer dan 3,5 ton mogen niet meer door de Markgravenstraat, in afwachting van de volledige heraanleg van de straat.
 
Als u door de zware regenval schade hebt opgelopen, dan geeft u dit best aan bij uw brandverzekering. Neem zeker foto’s van uw schade. Dat kan de behandeling van uw dossier achteraf vlotter doen verlopen.
 
Het stadsbestuur maakt in overleg met het Rampenfonds een overzicht op van de schade in Herentals. U kunt uw schade aangeven via www.herentals.be/melding-waterschade. Als het Rampenfonds beslist om de felle regenval van de afgelopen dagen te erkennen als ramp, dan kunt u via het Rampenfonds mogelijk een deel van uw schade vergoed krijgen. Het Rampenfonds komt enkel tussen bij schade die niet door uw brandverzekering gedekt wordt.