Speeddate de Herentalse duurzame helden!

Gepost op dinsdag 14 september 2021

Op 25 september 2021 viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Dat is een langetermijnagenda met zeventien doelstellingen die van de aarde tegen 2030 een duurzamere plaats moet maken. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Samen met 114 andere Vlaamse steden en gemeenten viert Herentals die verjaardag een hele week lang. Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit en zetten we onze eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn Herentalse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Zij worden de lokale gezichten van de zeventien mondiale doelstellingen.  

Op vrijdag 24 september, vanaf 19 uur, kunt u in de Kapel (Wolstraat 27) komen speeddaten met onze lokale Duurzame Helden. Hans van Dyck  opent de avond met “De vlinder als lokale held – of wat kleurrijke fladderaars vertellen over de ‘eco’ in ecologie en economie”. De toegang is gratis.

Info: dienst gelijke kansen en preventie, 014-24 66 43 of wereld@herentals.be.