Sfeervolle wandelingen in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven

Gepost op vrijdag 11 december 2020
Om voor een extra lichtpuntje te zorgen in deze donkere periode organiseert de stad drie sfeervolle wandelingen, één in elke deelgemeente. U kunt de wandelingen tussen 11 december en 10 januari volledig coronaveilig maken met uw gezin, bubbel of knuffelcontact. Voor het mooiste effect raden we u aan om tussen 16 en 22 uur op pad te gaan. Neem zeker een zaklamp mee!
 
  • In Herentals start de wandeling aan het kantoor van de dienst toerisme op de Grote Markt. U volgt de 5 kilometer lange route van de historische stadswandeling, een combinatie van erfgoed en natuur. Onderweg komt u verrassende lichtfiguren en sfeervol verlichte monumenten tegen.
  • Zowel in Noorderwijk als in Morkhoven kunt u een korte, kindvriendelijke wandelzoektocht maken. Beide routes zijn ongeveer 3,5 kilometer lang. U gaat op zoek naar reflecterende figuurtjes en wandelt langs enkele leuke lichtdecoraties.

Tijdens de kerstvakantie zijn de wandelingen nog extra verlicht aan de Lakenhal, de de Ghellincklaan en de Sint-Niklaaskerk.

Brochures

Hebt u de routes graag op papier? Dan kunt u de brochures afhalen bij de dienst toerisme. De dienst toerisme is trouwens extra open tijdens de eindejaarsperiode. U kunt er terecht op zondag 13, 20 en 27 december van 13 tot 17 uur.
 
Respecteer de regels
 
De sfeervolle wandelingen lokten al veel bezoekers naar Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Let wel op volgende regels om alles veilig en vlot te laten verlopen:
 
  • Parkeer uw wagen op de voorziene parkeerplaatsen. Laat opritten en toegangswegen vrij.
  • Respecteer de coronamaatregelen (max. 4 volwassenen in groep, afstand houden, mondmaskerplicht, ...)
  • Heb respect voor de natuur en laat geen afval achter.

Opgelet

De deuren van kasteel Le Paige zijn open tussen 7 en 23 uur. Ze sluiten automatisch voor de nacht. Zorg er dus voor dat u voor 23 uur uit het domein bent!