Sanering volkstuintjes aan Olympiadelaan start op 12 april

Op 4 april 2019 ontstond er brand in een tuingebouw aan de Olympiadelaan in Herentals. Bij deze brand zijn asbesthoudende deeltjes van de dakbedekking vrijgekomen. Dit is vastgesteld door een gespecialiseerde firma. Het gaat om een asbestbrand van categorie II. Er werd een perimeter afgebakend van 30 meter rond de brandlocatie in westelijke richting.
 
De stad neemt onmiddellijk maatregelen om het gevaar voor de tuingebruikers en voorbijgangers te beperken. De aanwezigheid van asbesthoudende deeltjes kan immers gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. De stad heeft een asbestdeskundige aangesteld om de asbestverontreiniging te verwijderen. De saneringswerken starten op vrijdag 12 april en duren tot woensdag 17 april.
Er wordt gevraagd om tijdens de saneringswerken weg te blijven uit de omgeving.
 
Strijd mee tegen asbest
 
Hebt u een gebouw waarvan het dak of de gevel bestaat uit leien of golfplaten met asbest? Neem dan contact op met IOK Afvalbeheer om het hechtgebonden asbest tegen een goedkoop tarief bij u thuis te laten ophalen. U kunt asbesthoudend afval ook gratis op het recyclagepark afgeven. Het gaat om maximaal 200 kilo per gezin per jaar.