Renovatie van kunstencampus start op 3 november

Op dinsdag 3 november start de renovatie van de Kunstencampus op de Molenvest. De renovatie gaat ongeveer twee jaar duren. Met de Kunstencampus investeert het stadsbestuur fors in zijn academies.
 
De huidige gebouwen van de twee academies voldoen niet of zijn te klein. Daarom kocht de stad begin 2015 samen met de lokale politie het gebouw van Proximus in de Molenvest. Na de renovatie beschikken we in het centrum van Herentals over een prachtig nieuw gebouw, dat een centrale plaats inneemt in het culturele en artistieke leven van onze stad.
 

Verkeerssituatie

  • Er geldt op werkdagen van 6.30 tot 18 uur een parkeerverbod in de Molenvest, tussen Herenthoutseweg en Gildelaan, en in de Herenthoutseweg, tussen Sint-Jansstraat en Molenvest.
  • Voetgangers moeten oversteken naar het middenplein van de Molenvest. Ook fietsers mogen langs het middenplein rijden. 
  • ​Gemotoriseerd verkeer en fietsers kunnen bijna altijd langs de werfzone blijven rijden. Als de werfzone toch moet afgesloten worden, kunnen fietsers en voetgangers via het middenplein blijven passeren. Voor gemotoriseerd verkeer en fietsers komt er dan een omleiding.
  • De Molenvest aan de zijde van de kunstencampus wordt fietsstraat. Ook de Herenthoutseweg, tussen Kolveniersstraat en Molenvest, wordt fietsstraat. Dat betekent dat automobilisten hier fietsers niet mogen voorbijsteken.

Tegelijk werkt de stad volop aan een mobiliteitsplan. Deze opdracht start nog dit jaar, of bij het begin van volgend jaar. In dit mobiliteitsplan bekijken we ook de verkeers- en parkeersituatie in de Molenvest.