Openingsfeest ‘t Schaliken op zondag 26 september

Gepost op dinsdag 14 september 2021

Cultuurcentrum ’t Schaliken opent het nieuwe cultuurseizoen op zondag 26 september met een wervelend openingsfeest. Tussen 13.30 uur en 17.30 uur kunt u op de Grote Markt, op het parkeerterrein achter zaal ’t Hof, op het binnenplein van het cultuurcentrum en in de schouwburg proeven van cultuur in vele vormen:  catchy muziek van Mr. Sousa and The Barracudas, circusvoorstellingen door Sitting Duck, clownacts door Compagnie Krak en Yanimo, theater met de volledig geautomatiseerde draak Josephine, die kan bewegen, praten en rook blazen en waarop kinderen zelfs een ritje kunnen maken. Verder zijn er ook een mobiele discobar die alleen authentieke vinylplaten draait, Theater FroeFroe met een ludiek en interactief spelpakket, een schminkmobiel die ook uw kapsel onder handen neemt en een ballonplooier. De hele namiddag kunt u trouwens kennismaken met heel wat streekproducten.

U vindt het hele programma op www.schaliken.be.

 

Toeristische wandeling met picknick

Voor 7 euro (4 euro voor een kind) kunt u op 26 september ook deelnemen aan een interactieve wandeling met een lekkere picknick onderweg. De wandeling is vrij te starten tussen 11 en 13 uur en is ongeveer 5 km lang. Op de verschillende tussenstops zorgen lokale verenigingen voor allerlei acts. Inschrijven is wel vereist en kan nog tot 21 september aan de balie van het toerismekantoor op de Grote Markt, telefonisch via 014-21 92 88 of met een e-mail aan cultuurcentrum@herentals.be.

 

Coronamaatregelen

We verwachten een 1000-tal bezoekers voor het openingsfeest. Het merendeel van de voorstellingen en animatie is in openlucht. Om uw veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt. De toegang tot het Openingsfeest is zonder Covid Safe Ticket. Iedereen is welkom, mits naleving van enkele regels. Een mondmasker is verplicht als u rondwandelt; het mondmasker mag af wanneer u zit of wanneer u iets drinkt. Bewaar 1,5 meter afstand tussen de bubbels. Ontsmet de handen aan de ontsmettingszuilen.

In de schouwburg beperken we de capaciteit tot 200 bezoekers per voorstelling. Hier hoeft u geen mondmasker te dragen en geldt geen social distance tussen de bezoekers. Het ventilatiesysteem in de schouwburg zorgt ervoor dat er continu verse buitenlucht binnenkomt. 

 

Aangepast verkeersreglement

Er is een stilstand- en parkeerverbod op de noordkant van de Grote Markt op zondag 26 september 2021, van 8 uur tot 20 uur.
Er is geen verkeer mogelijk op de noordkant van de Grote Markt en de Zandstraat (ter hoogte van de Lakenhal) en er is geen doorgaand verkeer mogelijk in het Hofkwartier, de Zandstraat (stuk tussen de Collegestraat en de Grote Markt), de Koppelandstraat (stuk tussen de Nonnenstraat en de Grote Markt) op zondag 26 september 2021, van 12 uur tot 20 uur.