Open monumentendag

Op zondag 8 september neemt Herentals opnieuw deel aan de Open Monumentendag, het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. Dit jaar zetten we de Herentalse bruggen en wegen in de kijker.

Van 10 tot 17 uur kunt u gratis de tentoonstelling De bereikbaarheid van Herentals, te land, te water en door de lucht bezoeken. Deze tentoonstelling vindt plaats in kOsh Campus Bovenrij (Bovenrij 30). Van daaruit kunt u ook deelnemen aan twee begeleide wandelingen. Om 10 uur start de natuur- en erfgoedwandeling Buiten de muren. Tussen de Bovenpoort, de ring en het kanaal ligt meer onverwacht erfgoed dan u denkt. Om 14 uur kunt u deelnemen aan de wandeling Herentals in en uit langs de poorten. Met een stadsgids wandelt u tussen de Zandpoort en de Bovenpoort en langs de vroegere wallen.

De Sint-Waldetrudiskerk, de Sint-Catharinakerk en het Begijnhofmuseum zijn zondag open van 14 tot 17 uur.

Naar goede gewoonte kunt u op de Open Monumentendag ook terecht op het Begijnhof. Daar vindt de tiende editie van Montmartre plaats. Tientallen kunstenaars tonen er hun manier van werken en Kortsluiting vzw zorgt voor een muzikaal programma vol jazz, folk en poëzie. De Sint-Sebastiaansgilde zet de deuren van de Gildekamer open en serveert bier, pannenkoeken en bakharing. Aan de schietstand in de tuin kan jong en oud kennismaken met het boogschieten. Verder stellen de schilders en de hobbygroep van dienstencentrum Convent2 hun werken tentoon in buurtcafé ’t Begijntje en in de tuin.