Op vrijdag 21 september stappen en trappen we naar school

Elk jaar tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) is het op vrijdag Strapdag. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet of met de fiets naar school. Duurzaam naar school gaan is niet alleen leuk, het is ook gezond, goed voor het milieu en het zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort.

De Strapdag is een campagne van het Octopusplan. Deze organisatie streeft al sinds 2005 voor duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen. Vorig jaar lanceerde het Octopusplan de nieuwe visie waarbij naast mobiliteit en verkeersveiligheid ook aandacht gaat naar vergroening, ontmoeting, beweging en participatie. Herentals draagt deze doelstellingen hoog in het vaandel en is daarom lid van het Octopusplan.

Dankzij dit lidmaatschap kunnen alle basisscholen op het grondgebied van Herentals zich gratis inschrijven als Octopusschool. Octopusscholen ontvangen onder meer een mooi materialenpakket voor de organisatie van de Strapdag, de wintercampagne (FLITS) en de bewegingscampagne in mei (Parkour). Zij krijgen ook toegang tot een digitaal leerplatform voor verkeerseducatie en kortingen op materialen en activiteiten.

Strapdag