Nultolerantie voor verkeersovertredingen

Actieweek van 29 mei tot 4 juni

Verkeersveiligheid is een prioriteit voor de politie. Om dit extra onder de aandacht te brengen, houdt de Lokale Politie Neteland van 29 mei tot 4 juni een grote verkeersactie in de vijf gemeenten van de politiezone, dus ook in Herentals. Tijdens deze periode geldt er een nultolerantie voor verkeersinbreuken. Dat gaat van het niet dragen van uw gordel en het ontbreken van fietsverlichting tot snelheidsovertredingen op de invalswegen en foutparkeren. 

Extra parkeercontroles in het stadscentrum

De politie voert ook extra controles uit op geparkeerde voertuigen in het stadscentrum van Herentals.

  • Op de Augustijnenlaan, de Belgiëlaan, de Molenvest en aan het station kunt u onbeperkt gratis parkeren.  Enkel voor het administratief centrum, het postkantoor en het gebouw van de FOD Financiën zijn er enkele parkeerplaatsen waar u een parkeerschijf moet gebruiken.
  • Voor een korte uitstap kunt u ook in de meeste centrumstraten gratis parkeren. De straten liggen in de blauwe zone. Dat betekent dat u er van 9 tot 18 uur uw parkeerschijf moet gebruiken, behalve op zondagen en feestdagen. Parkeren met een parkeerschijf kan maximaal twee uur. Woont u in de blauwe zone, dan kunt u onbeperkt in uw sector parkeren met een bewonerskaart.
  • Parkeert u op de Grote Markt, achter zaal ’t Hof of hotel Karmel, aan de Sint-Waldetrudiskerk, in de Zandstraat, de Bovenrij, het Hofkwartier of de Fraikinstraat, dan moet u betalen. Dat kan met muntgeld, een bankkaart, een sms of de betaal-app. U hebt hier wel recht op het gratis Herentals kwartiertje. Vergeet niet dat u ook dan een parkeerticket uit de automaat moet halen of een parkeersessie moet opstarten. 
  • En denk eraan: leg uw parkeerschijf of parkeerticket altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Zo vermijdt u een boete van 25 euro.

Cijfers van de vorige actieweek

Tijdens de nultolerantieweek van 5 tot 11 december 2016 stelde de Lokale Politie Neteland in de hele politiezone 538 inbreuken vast.

  • In Herentals werden 78 processen-verbaal uitgeschreven voor hinderlijk en gevaarlijk parkeren. Voor gewone parkeerovertredingen waren dat er 65. Voor parkeren zonder schijf waren er 31 processen-verbaal en voor parkeren zonder ticket 24.
  • Op de Oud-Strijderslaan werden 11 zware snelheidsovertredingen vastgesteld, op de Poederleeseweg 9 en op Watervoort geen enkele.
  • Tijdens de grote BOB-campagne werden 119 alcoholcontroles uitgevoerd. Niemand blies positief.
Hoofdcommissariaat Lokale Politie Neteland