Nieuwe zwemlessen vanaf september

In het najaar start de stad met nieuwe reeksen zwemlessen voor kinderen vanaf drie jaar. Vanaf dit schooljaar is een lessenreeks al na vijf weken afgerond. Daardoor kunnen er zes reeksen per schooljaar plaatsvinden. Zo krijgen meer kinderen de kans om les te volgen en kunnen ze ook sneller naar een hoger niveau doorstromen. De eerste reeks start op maandag 18 september, de tweede reeks op maandag 6 november. In de eerste helft van 2018 volgen nog vier lessenreeksen.

De zwemlessen zijn opgedeeld in vier niveaus: watergewenning, leren overleven in het water, veilig leren zwemmen en leren zwemmen in stijl. De kinderen leren dus eerst hoe ze veilig boven water kunnen blijven. Pas daarna leren ze schoolslag en andere zwemstijlen.

Kinderen die nog niet hebben deelgenomen aan de zwemlessen van de stad, moeten eerst een kleine test afleggen om hun niveau te bepalen. De testen voor reeks 1 en reeks 2 vinden plaats op maandag 11 september. Inschrijven voor dit testmoment kan van woensdag 6 september om 18 uur tot vrijdag 8 september om 9 uur via de webshop.