Nieuwe publicatie over ijzergieterij Van Aerschot

Op vrijdag 3 mei stelt de Herentalse Geschiedkundige Kring de publicatie IJzer uit Herentals. IJzergieterij en Smederij Van Aerschot voor. Alle geïnteresseerden zijn om 20 uur welkom in de voormalige Fonderies de la Campine (Lynx Automation, Wuytsbergen 2).
 
In de nieuwe publicatie brengt Jan Cools het boeiende verhaal van de ijzergieters Van Aerschot. Van 1845 tot 1930 zorgden zij niet alleen in Herentals, maar in heel Vlaanderen en zelfs in het buitenland voor artistiek en technisch waardevol smeedwerk. Hun realisaties kunt u vandaag nog steeds bewonderen in het straatbeeld. De publicatie telt ongeveer honderd bladzijden en bestaat voor de helft uit illustraties.
 
Vanaf zaterdag 4 mei is de publicatie voor 12 euro te koop bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). U kunt ze ook bestellen door 17 euro (waarvan 5 euro verzendingskosten) te storten op rekening BE41 0015 1296 8210 van de Herentalse Geschiedkundige Kring. Vermeld uw naam en adres in de mededeling.
 
Nieuwe wandelzoektocht
 
Vanaf zondag 5 mei kunt u bij de dienst toerisme ook de wandelzoektochtbrochure Industrieel erfgoed in Herentals kopen. De heemkundige werkgroep Herentaldum stelde deze wandelzoektocht samen naar aanleiding van de verschijning van IJzer uit Herentals. De brochure kost 3 euro. Wie het antwoordformulier uiterlijk op 8 september binnenbrengt, maakt kans op een mooie prijs.