Nieuwe brug Lierseweg verhuist naar definitieve locatie

Omleiding voor doorgaand verkeer

Tussen 3 augustus en 2 september verhuist de nieuwe brug over het Albertkanaal aan de Lierseweg naar haar definitieve plaats. Dit brengt de nodige hinder met zich mee voor het doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer kan tot vlak bij de werf rijden. Woningen en bedrijven in de buurt blijven dus bereikbaar.

  • Doorgaand autoverkeer volgt een omleiding via de E313 langs de op- en afritten 20 (Herentals-West) en 22 (Herentals-Oost).
  • Doorgaand fietsverkeer volgt een omleiding via de brug aan de Herenthoutseweg. 
  • Ook de bussen van De Lijn (lijn 150) volgen een omleiding langs de E313. U vindt de aangepaste dienstregeling op www.delijn.be. 

Kijklocaties

De verplaatsing van de brug op zich vindt plaats op 10 en 11 augustus. De Vlaamse Waterweg nv zorgt voor een veilige kijklocatie op rechteroever stroomafwaarts. Daar is een vak afgezet voor kijklustigen. Er is slecht beperkte parkeergelegenheid in de buurt dus we raden aan om met de fiets of te voet te komen.

Kruispunt De Beukelaer-Pareinlaan
 
Na het verplaatsen van de brug worden de kruispunten aan beide kanten van de brug opnieuw aangelegd. Van vrijdagavond 23 augustus tot maandagochtend 26 augustus werkt de aannemer aan het kruispunt van de De Beukelaer-Pareinlaan.
 
  • Plaatselijk autoverkeer volgt een omleiding via de Koeterstraat en de Ekelstraat.
  • Fietsers volgen de ventweg naast de Lierseweg.
Kruispunt Rietbroek
 
Van maandag 26 augustus tot zondag 1 september is het kruispunt van Rietbroek aan de beurt.
 
  • Fietsers kunnen passeren.
  • Plaatselijk autoverkeer volgt een omleiding via Wolfstee.
  • Na de werkzaamheden plaatst de stad een tractorsluis in Rietbroek, om zo het sluipverkeer in deze straat te ontmoedigen.
Geluidshinder
 
Tijdens het verplaatsen van de brug (10-11/8) en de heraanleg van het kruispunt met de De Beukelaer-Pareinlaan (23-26/8) wordt er dag en nacht gewerkt. Het is mogelijk dat dit 's nachts af en toe geluidshinder met zich meebrengt. De aannemer probeert dit tot een minimum te beperken.