Nieuw vanaf 1 maart: babyboekjes in de bib!

Sinds kort is Herentals een Boekstartgemeente. Boekstart is een programma van Iedereen Leest. Dat wil ouders en hun kleine kinderen samen laten genieten van boeken. Het is namelijk gebleken dat kinderen die al heel jong in contact komen met boekjes later sneller kunnen lezen en beter kunnen rekenen. Goed begonnen is dus ook hier half gewonnen.

In de bibliotheek vindt u talloze boekjes. Voor peuters was er al een groot aanbod, en op 1 maart start de bib met het uitlenen van babyboekjes. Er zijn stoffen boekjes, knisperboekjes en badboekjes. Om ze plak- en virusvrij te houden, krijgen de boekjes na elke uitlening een wasbeurt. U kunt ze gratis lenen, want kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de bib. Op woensdag 22 mei volgt er nog een Boekstartdag met een feestelijk voorleesmoment.

Ook de consultatiebureaus van Kind en Gezin helpen mee om het voorlezen te promoten. Als u met uw baby van zes maanden langskomt bij Kind en Gezin, krijgt u een gratis babypakket mee. Daarin zit een eerste babyboekje en een brochure over voorlezen voor baby's. Als uw kindje 15 maanden is, krijgt u een bon waarmee u een Boekstartpakket met twee peuterboekjes kunt afhalen in de bibliotheek. Het babypakket is gratis dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschap. Het peuterpakket is een cadeau van de stad Herentals zelf.