Niet dringend? Bel 1722 bij storm of wateroverlast!

Het KMI voorspelt noodweer. Daarom heeft de Federale Overheidsdienst Binnenlandse zaken beslist om vanaf 10 uur het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies te activeren. Bel enkel naar het noodnummer 112 als u of iemand in uw omgeving zich in een levensbedreigende situatie bevindt. Heb u te kampen met wateroverlast of stormschade, bel dan het nummer 1722. 
 
Tijdens noodweer komen er echter massaal veel oproepen tegelijk binnen. Dat leidt vaak tot lange wachttijden. Haak niet in maar blijf aan de lijn en wacht geduldig tot de operatoren van het nummer 1722 uw oproep kunnen noteren.
 
U kunt uw melding ook doorgeven via het e-loket van de Brandweerzone Kempen. Uw melding komt automatisch in de zonale meldkamer van de brandweer terecht. De medewerkers rangschikken de meldingen volgens dringendheid en sturen de interventieploegen aan.
 
Wat gebeurt er na uw melding?
 
Nadat u uw melding hebt doorgegeven, zit er niets anders op dan te wachten op de komst van de brandweer. De brandweer bekijkt elke situatie en bepaalt wie het eerst geholpen moet worden. Dat betekent dat u in sommige gevallen wat langer zal moeten wachten. Bel dus niet opnieuw naar 1722 of geef uw melding geen tweede keer door via het e-loket.