Musical leeft in Herentals!

De Herentalse academie is een van de weinige academies in Vlaanderen die lessen musical aanbiedt. De komende maanden kunt u de musicalafdeling ontdekken in vier stappen:
 
Stap 1: afsluitend toonmoment door de eerste leerlingen musical aan de academie op 26 mei
 
Sinds dit schooljaar zijn we een van de vijf academies in de provincie Antwerpen die de studierichting musical mag inrichten. Na een kleine vuurdoop op de Kersthappening, treden de leerlingen musical op zondag 26 mei voor het eerst naar buiten.
 
Geïnteresseerden kunnen na de open dag in de academie nog iets langer blijven plakken in de auditiezaal. Rond 16 uur brengen de leerlingen er hun versie van De Zustermaatschappij of Sister Act. Voor de mensen die de film een warm hart toedragen, is het een fijn weerzien met de gekende hoofdpersonages. U merkt ook dat er een heleboel nieuwe muziek werd geschreven voor de podiumversie.
 
Stap 2: musicalstage in Herentals van 1 tot en met 5 juli
 
Deze zomervakantie slaan de academie en de sportdienst van Herentals de handen in elkaar. Jongeren van tien tot zestien jaar kunnen een musicalstage volgen onder begeleiding van professionele acteurs. De eerste dagen vinden de lessen en repetities plaats in de lokalen van de academie (Hikstraat 28), maar afsluiten doen we met een spetterend toonmoment in cc 't Schaliken. Zo kunnen ook ouders en familie meegenieten van het resultaat.
 
Meer informatie en inschrijvingen: www.herentals.be/sportkampen.
 
Stap 3: musicalstage in Kasterlee van 26 tot en met 30 augustus
 
Een samenwerking die ondertussen al haar vijfde verjaardag viert, is die tussen de academie van Herentals en de Gemeente Kasterlee. Naar goede gewoonte gaan we ook daar weer zingen, dansen en acteren. En hopelijk kunnen we dat ook dit jaar weer doen in het gezelschap van een toffe bende gemotiveerde jongeren tussen de tien en zeventien jaar. De hele week maken we het gloednieuwe OC van Kasterlee tot onze tweede thuis en op vrijdag nodigen we dan ook nog eens familie en vrienden uit voor het toonmoment. 
 
 
Stap 4: schooljaar 2019-2020
 
Een nieuw schooljaar, en wie weet nieuwe leerlingen met interesse voor musical? Zorg dat u er tijdig bij bent om ook een plekje te veroveren in onze musicalklas in Herentals! Inschrijven kan vanaf 25 mei.
Musical