Lokaal dienstencentrum Convent opent buurtrestaurant

Gepost op dinsdag 10 januari 2023

Op dinsdag 17 januari opent het eerste buurtrestaurant van Herentals in lokaal dienstencentrum Convent2 (Augustijnenlaan 26/1).

Het stadsbestuur van Herentals en lokaal dienstencentrum Convent2 hebben al langer plannen om een buurtrestaurant te openen. Er zijn zoveel redenen om naar een buurtrestaurant te komen: een warme sfeer, hartelijkheid, anderen ontmoeten, budgetvriendelijk en gezond eten. Nu is het zo ver! De allereerste restaurantdag op dinsdag 17 januari wordt feestelijk ingehuldigd met een gratis aperitief voor elke deelnemer.

Uit een bevraging van de gebruikers van het lokaal dienstencentrum in 2020 bleek er nood te zijn aan een buurtrestaurant. 76 deelnemers gaven aan op wekelijkse basis langs te zullen komen. Reden genoeg dus om dit na een lange coronaperiode concreet te maken.

Alle inwoners van Herentals en daarbuiten zijn welkom in het buurtrestaurant, waarbij er bijzondere aandacht is voor senioren en kwetsbare personen. Elke dinsdag- en donderdag kan er een driegangenmaaltijd gegeten worden in de cafetaria van lokaal dienstencentrum Convent2, behalve op feestdagen en sluitingsdagen van het dienstencentrum.

Op deze restaurantdagen is iedereen welkom vanaf 11.30 uur. Om 12 uur wordt de soep geserveerd, waarna een hoofdschotel en het dessert volgen. Kannen water staan gratis op tafel. Een ander drankje kan ook, maar die zijn te koop in de cafetaria.

De prijs voor een maaltijd bedraagt 10 euro. Inwoners van Herentals met een verhoogde tegemoetkoming betalen 6 euro.

Tijdig reserveren

Wilt u komen eten? Dan moet u uiterlijk twee werkdagen vooraf voor 12 uur reserveren. Wilt u op dinsdag komen eten, dan moet u dus uiterlijk op vrijdag om 12 uur reserveren. Wilt u op donderdag komen eten, dan reserveert u uiterlijk op dinsdag om 12 uur.

Reserveren kan telefonisch (014-28 20 00), via e-mail (dienstencentrum@herentals.be) of aan het onthaal in Convent2 (elke voormiddag tussen 9 en 12 uur). Betalen doet u de dag dat u komt eten aan de verantwoordelijke van het buurtrestaurant (cash of met bancontact).
In het dienstcentrum kan u het maandmenu raadplegen en meenemen; zo weet u wat u wanneer kunt kiezen.

Het buurtrestaurant werkt met vrijwilligers. Zij verdienen alle appreciatie en respect voor hun harde werk. Zit u met vragen of opmerkingen, spreek hen gerust aan. Er is ook altijd een verantwoordelijke aanwezig tot wie u zich kan richten.

In het buurtrestaurant gelden ook enkele huisregels. Zo zijn huisdieren niet welkom in het buurtrestaurant tussen 11.30 uur en 13 uur.
Annuleren kan gratis tot 12 uur op de werkdag voorafgaand aan de restaurantdag. Annuleert u te laat, dan moet u de maaltijd toch betalen, tenzij in geval van een ziekenhuisopname.